nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trener ne očekuje laku utakmicu na gostovanju

Cedevita Olimpija je pobedom u utorak nad Nutrispoint Ilirijom uspešno ušla u poslednju trećinu takmičarske sezone 2021/22, a Zmajeve čeka novi izazov. U subotu od 16 časova očekuje meč sa Mornarom u okviru 21. kola regionalne lige.

Košarkaši Cedevite Olimpije prvi put će se predstaviti u punom sastavu posle takmičarske pauze koju su donele reprezentativne aktivnosti. U subotu od 16.00 časova u Hali sportova Topolica u crnogorskom gradu Baru očekuje ih duel 21. kola regionalne lige sa Mornar-Barskim zlatom, a izabranici selektora Jurice Golemca loviće devetu uzastopnu pobedu.

Ljubljanski tim je drugi mesec u novoj kalendarskoj godini završio neporažen i sa sedam pobeda u tri različita takmičenja, a ujedno se sredinom meseca posle 2017. godine ponovo popeo na tron Kupa Slovenije. U mart je uspešno ušla i Cedevita Olimpija, koja je u utorak u prvom kolu drugog dela nacionalnog šampionata u Hali Tivoli u smanjenom sastavu pobedila Nutrispoint Iliriju (82:70).

U finalu Kupa Crne Gore igrali su i košarkaši Mornar-Bar Golda, ali su morali da priznaju pobedu Budućnosti VOLI (77:89). Mornar je nešto lošije startovao u regionalnoj ligi nego prethodnih sezona, ali su Crnogorci nedavno podigli nivo igre i zabeležili važne pobede. Sa sedam pobeda i 11 poraza trenutno su na desetom mestu regionalne rang liste takmičenja.

Ekipe su se prvi put ove sezone odmerile međusobno u osmom kolu regionalne lige, kada je Cedevita Olimpija zabeležila sigurnu pobedu sa 79:59 na parketu. Kod Cedevite Olimpije najviše poena postigao je Džejkob Pulen, 19, Zek Ogist i Jaka Blažič po 11, a po 10 u statistiku su doprineli Edo Murić i Marko Radovanović. Vladimir Mihailović bio je najbolji strelac u redovima Mornar-Bar Golda sa 16 poena.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije:
Po završetku takmičarske pauze sada se nastavlja regionalna liga. Idemo u Bar, gde su obilasci uvek zahtevni. Mornar je tim koji igra brzu košarku i igrači su veoma samouvereni. Moraćemo da pokažemo dobru igru u odbrani i da zaustavimo njihove najopasnije snajperiste i da igramo iz kontranapada ako želimo da računamo na nova dva boda. Sigurno neće biti lako, ali svi smo zdravi, pa idemo u Crnu Goru sa željom da se pobedom vratimo u Ljubljanu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje