utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Allsvenskan“ 2023 – Najava 1. kola (subota)

Najavili smo juče da danas počinje prvenstvo Švedske, a više o tome možete da pročitate u okviru sledećeg članka.

Najava sezone švedskog prvenstvа „Allsvenskan“

Danas ćemo na programu imati dve utakmice, i to utakmice izrazitih favorita.

Od 15 časova Malmö će da ugosti Kalmar na stadionu „Eleda„, a već smo pisali o tome da je tim nešto oslabljeniji zbog odlazaka krucijalnih fudbalera.

Naime, stigli su levokrilni napadač Stefano Holmquist Vecchia iz Rozenborga, Mahame Siby iz Strazbura, Moustafa Zeidan iz Siriusa, i tako dalje. Klub su napustili Anel Ahemdhodžić i Veljko Birmančević, ozbiljne karike u ekipi i sigurno da će se njihov izostanak osetiti.

Klub će u međuvremenu, s obzirom na to da su u okviru aktuelne sezone Kupa ispali u četvrtini finala, i neće odbraniti titulu, morati da se bori samo u ligi, a od leta ih očekuju i kvalifikacije za Ligu konferencije. Sigurno da ne žele da ponove sezonu 2022, a da će nasuprot sebe imati protivnika protiv kog su daleko bolji, ali koji će sigurno biti silno motivisan.

U martu, Malmö je odigrao jedan pripremni meč, i to 2:2 sa ekipom Oster, koja se borila za ulazak u viši rang, ali nije uspela. Kalmar je igrao 2 meča, pretrpeo je poraz od Helsingborga (2:1) i odigrao je 0:0 sa Osterom.

Sa druge strane, verovali ili ne, Kalmar je tim u kom su svega dvojica fudbalera tržišno „skuplji“ od milion evra, tj. samo golman Ricardo Friedrich (1 milion) i centralni vezista, Carl Gustafsson (1.2 miliona), te će za njih maksimalan domet biti opstanak u ligi, a sve preko toga bilo bi ogromno iznenađenje. Oni svoje bodove teško mogu da traže protiv jačih ekipa, pogotovo ne na strani.


U okviru druge utakmice, Djurgarden će da ugosti ekipu Brommapojkarna od 17:30 na stadionu „Tele2 Arena“ u Stokholmu.

Odlična transfer politika Djurgardena dovela je upravu kluba u situaciju da lepo zarade, a da pritom dovedu sasvim solidna pojačanja koja će im pomagati u nastavku sezone. Posebno bismo istakli dolazak Olivera Berga, koji je bio jedan od krucijalnih igrača Kalmara. Aktuelni vicešampion je drugi na listi favorita za osvajanje titule ove sezone.

Brommapojkarna je ekipa kojoj će opstanak u ligi biti premija, s obzirom na to da važe za jednu od najmanje kvalitetnih ekipa.

Kada je reč o pripremnim duelima, vredi istaći da je Djurgarden odigrao samo 0:0 sa Gefle-om, dok je ispao u polufinalu Kupa od šampiona države, Hackena, a ispao je i od Leha iz Poznanja u okviru osmine finala Lige konferencije. Jasno je, fokus će im biti samo na prvenstvu. Gosti su svakako postigli ogroman uspeh time što su se našli u eliti, a na 4 pripremna susreta ostvarili su 3 pobede i 1 poraz. Dakle, nisu za potceniti, u to nema sumnje, ali mislimo da ovde ne mogu da se nadaju jako dobrom rezultatu.

Mišljenja smo da će ovde kvalitet i motivacija domaćih da preovladaju, te očekujemo relativno lak zadatak.

15:00 Malmö – Kalmar 1 @1,58
17:30 Djurgaden – Brommapojkarna 1 @1,24

Iako kvote nisu naročito visoke, slažemo se da su ovde favoriti na velikom testu pri otvaranju prvenstva, ali verujemo da bi mogli da slave, jer svaki kiks, daje mogućnost drugim ekipama da se na startu probiju na vrh.


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje