nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Doha: Krajinović i Đere ispali u drugom kolu

Loš dan za srpske tenisere u glavnom gradu Katara. Srbija je u drugom kolu turnira u Dohi imala tri predstavnika, a sada je spala samo na jednog.

Filip Krajinović je prvi izašao na teren, a porežen je od iskusnog Španca Fernanda Verdaska. Posle borbe koja je trajala nešto više od dva sata Verdaska je slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:5 4:6 6:0.

Zaslužena pobeda Verdaska koji je trebao ovaj meč da dobije u dva seta. Prvi set je bio u njegovom znaku, a rešio ga je brejkom u 11. gemu. Svoju dominaciju je nastavio u drugom setu, ali nikako nije uspeo da prelomi meč. Krajinović je u drugom setu spasio čak osam brejk lopti i na kraju kaznio protivnika za neiskorišćene đanse brejom u devetom gemu.

Činilo se da će Krajinović uspeti da prelomi meč na svoju stranu nakon „krađe“ drugog seta. Ipak, do toga nije došlo, jer je Verdasko maksimalno podigao nivo igre, a Krajinović totalno pao. Španac je dominirao u svim segmentima igre i treći set rešio sa maksimalnih 6:0.

Mnogo manje drame je viđeno u meču između Lasla Đerea i Pjera Erbera. Đere je ubedljivo poražen rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:3.

Đere je danas naišao na vrlo raspoloženog protivnika kome je sve polazilo za rukom. Erber je odlično servirao, još bolje ritetnirao i na kraju potpuno zasluženo slavio.

Od srpskih tenisera u Dohi je ostao samo još Miomir Kecmanović koji će igrati protiv Žoa Vilfreda Conge.

Ostali rezultati:

Rubljov – Kukuškin 6:4 6:2
Fučovič – Ilkel 6:1 6:4


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje