subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Avallaneda derbi – ko su rivali i zašto je ovo jedan od najvećih derbija u Argentini!

Avellaneda derbi je jedan od najuzbudljivijih i najintenzivnijih fudbalskih susreta u Argentini. Ovaj derbi se igra između dva velika fudbalska kluba iz predgrađa Buenos Airesa – Racing Cluba i Independientea, koji su smešteni u istom gradu Avellanedi.

Ova dva kluba su osnovana u istoj deceniji, Racing Club 1903. godine, a Independiente 1905. godine, i oboje su ostvarili velike uspehe u argentinskom fudbalu. Racing Club je osvojio 18 titula šampiona Argentine, dok je Independiente osvojio 16 titula, što ih čini drugim i trećim klubom sa najviše titula u istoriji argentinskog fudbala.

Avellaneda derbi je poznat po svojoj strasti i rivalstvu koje traje već decenijama. Navijači oba kluba smatraju ovaj derbi kao jedan od najvažnijih susreta sezone i obožavaju da navijaju za svoj klub sa strašću i žarom. Atmosfera na stadionu Estadio Presidente Peron, gde se igra ovaj derbi, je neverovatna, sa navijačima koji pevaju i skandiraju svojim klubovima tokom celog susreta.

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji ovog derbija dogodio se u finalu Kupa Libertadores 1964. godine, kada su se Racing Club i Independiente sastali u jednoj od najuzbudljivijih utakmica u istoriji argentinskog fudbala. Racing Club je pobedio sa 1:0 i postao prvi argentinski klub koji je osvojio ovaj prestižni kontinentalni trofej.

Avellaneda derbi je takođe poznat po svojim velikim rivalstvima između igrača oba tima. U jednom od najpoznatijih incidenata u istoriji ovog derbija, igrač Independientea, Ricardo Bochini, je u jednom trenutku utakmice uzeo loptu sa strane i potrčao sa njom celom dužinom terena, pre nego što je postigao gol. Ovaj potez je izazvao veliku žuč i raspravu među navijačima i igračima oba kluba, ali je i dalje ostao jedan od najupečatljivijih trenutaka u istoriji Avellaneda derbija.

Sve u svemu, Avellaneda derbi je jedan od najuzbudljivijih i najemotivnijih fudbalskih susreta u Argentini. Strastveni navijači, veliki rivalitet, neverovatna atmosfera i istorija koja seže daleko u prošlost, čine ovaj derbi jedinstvenim i nezaboravnim iskustvom za sve ljubitelje fudbala.

Avellaneda derbi je takođe poznat po tome što se igra u blizini stadiona La Bombonera, doma Boca Juniorsa, jednog od najvećih rivala oba kluba. To znači da navijači Racing Cluba i Independientea moraju da se suprotstave ne samo jedni drugima, već i navijačima Boca Juniorsa koji su poznati po svojoj strasti i bučnosti.

Osim toga, Avellaneda derbi se smatra jednim od najvećih i najemotivnijih fudbalskih derbija u Južnoj Americi. Mnogi stručnjaci fudbala smatraju da je ovo rivalstvo između Racing Cluba i Independientea jedno od najjačih na kontinentu i da se igrači i navijači oba kluba izuzetno žestoko bore na terenu i van njega.

Pored fudbalskog rivalstva, Racing Club i Independiente su poznati i po svojim fanatičnim navijačima koji su spremni da učine sve kako bi podržali svoj tim. Oba kluba imaju velike navijačke grupe, a njihovi navijači su poznati po svojoj strasti i posvećenosti klubu. Međutim, ovo rivalstvo je u prošlosti dovelo i do nasilja i incidenata na stadionu, pa su utakmice između ova dva kluba pod velikim nadzorom policije.

Sve u svemu, Avellaneda derbi je jedan od najuzbudljivijih, najemotivnijih i najstrastvenijih fudbalskih susreta u Argentini i Južnoj Americi. Ovo rivalstvo donosi mnogo uzbuđenja i napetosti, ali isto tako i strastvenu podršku i posvećenost navijača koji će učiniti sve što je potrebno kako bi se njihov tim okitio pobedom.

Meč se igra u nedelju od 21:30, a kvote na pobedu Independentea kreće se od 3,60 do 3,70, remi se plaća od 3.10 do 3,20, dok je Rasing blagi favorit po kvoti 2,05-2,10

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje