petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Belgijanac se penzionisao

Iskusni belgijski čuvar mreže – Silvio Proto je pre nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor sa italijanskim klubom – Lacijom, a iskusni fudbaler je nakon toga odlučio da okonča svoju profesionalnu karijeru.

37-godišnji golman je tima „okačio rukavice o klin“, nakon 22 sezone seniorskog fudbala, nastupajući za timove – Luvra, Beršota, Anderlehta, Ostendea, Olimpijakosa, Lacija.

„Vreme je da odložim svoje bele rukavice. S velikim ponosom i olakšanjem započinjem novo poglavlje u svom životu, koje ću posvetiti svojim hobijima, svojim projektima i svojoj maloj porodici koja me je više nego podržavala tokom ove duge karijere“, kazao je Proto.

Najveće klupske uspehe ostvario je u dresu Anderlehta (čiji je bio i dugogodišnji kapiten) sa kojim je osvojio po – šest trofeja u prvenstvu Belgije i Superkupu uz jedan nacionalni Kup. Sa Lacijom u sezoni 2019/2020 uspeo je da podigne pehar u Superkupu Italije.

Reprezentativac Belgije bio je u periodu od 2004. do 2011. godine, ali je usled velike konkurencije uspeo da upiše samo 13 nastupa za „Crvene Đavole“. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje