ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

BOMBA: Srpski reprezentativac ponovo u Partizanu!

Vaterpolo klub Partizan dobio je veliko pojačanje, pošto se na Banjicu, prema pisanju Sportskog Žurnala, vratio Stefan Mitrović.

Srpski reprezentativac je ovog leta prešao iz Olimpijakosa u Apolon, ali je Prvenstvo Grčke pre dva meseca prekinuto, a njegov klub nije uspeo da se plasira u osminu finala Kupa Evrope, te je 32-godišnji vaterpolista odlučio da se vrati u matični klub, gde će u narednom periodu moći da odigra veliki broj utakmica. Partizan već za nekoliko dana učestvuje na finalnom turniru Kupa Srbije, ali će Mitrović zaigrati u crno-beloj kapici tek u januaru protiv Primorja, u borbi za opstanak u Regionalnoj ligi. Ako tim Miloša Korolije bude bolji u tim duelima, učestvovaće od 14. do 17. januara u Beogradu na prvom turniru Regionalne lige, gde igraju još Crvena zvezda, Mladost, Jadran iz Splita, Šabac i Mornar.

– U Grčkoj je na žalost takva situacija da su prekinuta takmičenja i trenažne aktivnosti. Ne zna se ni kada će početi. Bio sam u situaciji da dva puta po 20 i više dana uopšte ne treniram. Takve pauze u godini koja dolazi nisu baš dobre – kaže Mitrović za Žurnal i dodaje:

– Razgovarao sam sa čelnicima kluba Apolon Smirnis, objasnio sam im situaciju. Pored toga bilo je i nekih birokratskih problema, jednostavno jedino rešenje je bilo da napustim Grčku. Čelnici kluba su to shvatili i vratio sam se u Srbiju.

Mitrović je ponikao na Banjici, gde je sa 18 godina zaigrao za prvi tim Partizana. Sa crno-belima je osvojio veliki broj trofeja, šest duplih kruna, dve Evrointer lige, Superkup Evrope i Evroligu 2011. godine. Banjicu je napustio 2013. godine i preselio se u Mađarsku, gde je sa velikim uspehom nastupao najpre za Solnok tri sezone, a potom još tri za Ferencvaroš. Sa oba kluba je bio šampion Mađarske, osvajao je više puta domaći Kup, kao i dva Kupa Evrope, Superkup Evrope i Ligu šampiona 2019. godine. Prošle godine je pojačao grčki Olimpijakos, da bi zatim ovog leta prešao u Apolon.

– Hoću da pomognem koliko mogu. Najvažnije je ipak da budem u trenažnom procesu u godini koja nam donosi Olimpijske igre – zaključio je novi-stari igrač Partizana.

Kako saznaju Vaterpolo vesti, Partizan će u zimskom prelaznom roku pokušati da dovede još najmanje jedno pojačanje i na taj način se pridruži Crvenoj zvezdi, Radničkom, Šapcu i Novom Beogradu u borbi za titulu šampiona Srbije. Pre Mitrovića, u srpski vaterpolo su se vratili Miloš Ćuk, Draško Gogov, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović, Strahinja Rašović i mnogi drugi igrači.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje