petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazilci nisu imali nikakvih problema protiv azijske selekcije

Glavni favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru – Brazilci su bez ikakvih problema u 1/8-finala uspeli da savladaju selekciju Južne Koreje 4:1 (4:0).

Od samog starta utakmice „Karioke“ su nametnule svoj ritam i tempo igre i demonstrirale veliku razliku u kvalitetu u odnosu na azijsku reprezentaciju.

Vinisijus Žunior je u 7. minutu susreta doveo petostrukog šampiona sveta u vodstvo, da bi šest minuta kasnije tu prednost duplirao – Nejmar nakon uspešno realizovanog jedanaesterca.

Napadač Totenhema – Ričarlison je pre isteka pola sata igre povisio rezultat na 3:0, da bi četvrti gol za Brazil postigao – Lukas Paketa u 36. minutu.

To je bio i konačan ishod prvom poluvremena, nakon kojeg je bilo poznato da Brazil prolazi u narednu rundu takmičenja.

U drugom delu igre, izabranici selektora Titea „su povukli ručnu“ i evidentno štedeli energiju i snagu za naredne duele, iako su imali i nekoliko prilika za postizanje petog pogotka.

Reprezentativci Južne Koreje su se ipak veoma lepim golom „oprostili“ od Mundijala, kada je sa distance sjajan šut uputio – Paik Seung-Ho na 15-tak minuta pre kraja utakmice.

Brazil je tako opravdao svoju ulogu velikog favorita, te im u petak od 16h predstoji 1/4-finalni duel protiv selekcije Hrvatske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje