utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvatska preko penala do novog četvrtfinala!

Selekcija Hrvatske iskoristila je još jedan ,,paketić sreće“ i zahvaljujući svom golmanu Dominiku Livakoviću stigla među osam najboljih selekcija sveta. Utakmica nije počela najbolje po ,,kockaste“ jer je već u 3. minutu Taniguchi šutira glavom pored gola, ali je već u 8. min i Hrvatska imala prvu priliku na meču, kada je Gonda odbranio šut Ivana Perišića.

Do 41. minuta nismo imali velikih šansi kada je Kamada uputio udarac iz izgledne pozicije preko gola. Na prvi gol čekalo se do 43. minuta, kada je Daizen Maeda iskoristio gužvu u šesnaestercu Hrvatske i savladao Livakovića. U drugom poluvremenu, mnogo ofanzivnija Hrvatska i već u 55. minutu stiže do izjednačenja, odličan centrašut Dejana Lovrena, majstorski je iskorstio Ivan Perišić koji glavom postiže gol za izjednačenje. Već u 58. minutu nova pretnja Japana, šut Enga brani Livaković i lopta završava u korneru. Jedan od lepših poteza meča bio je udarac Luke Modrića koji je uhvatio loptu iz drop kika, ali je Gonda krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Do kraja meča nije bilo većih šansi, pa se otišlo u produžetke.

U produžecima su oba tima igrala dosta oprezno, a krajem prvog, u 105. minutu šansu za Japan propustio je Mitoma, a u 120. minutu solidan udarac Majera, ali bez opasnosti po gol Japana. U penal seriji Livaković je odbranio tri udarca igrača Japana koji su šutirali jako loše, jedini gol za Japan je postigao Takuma Asano, dok su za Hrvatsku bili precizni, Vlašić, Brozović i Pašalić, a jedini penal promašio je Marko Livaja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje