utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Cicipas i Rubljov zakazali duel na Rolan Garosu

Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa, i upravo će njih dvojica odmeriti snage u tom četvrtfinalu.

Prvi je do četvrtfinala stigao Andrej Rubljov koji je u prvom meču danas savladao Mađara Martona Fučoviča. Rezultat je bio 3:1, po setovima 6:7 (4:7) 7:5 6:4 7:6 (7:3).

Jako težak meč za mladog ruskog tenisera koji je lako mogao da ode na drugu stranu. U prva dva seta Fučovič je bio dosta bolji igrač. Mađar je dikitrao tempo, imao 1:0 u setovima i brejk u drugom setu, ali onda se sve raspalo. Rubljov je bio dovoljno uporan i kvalitetan da prvo napravi brejk i preokrene drugi set u svoju korist. Sve nakon toga je bilo u znaku Rubljova koji nema nameru da stane sa pobedama, jer je u seriji od devet pobeda.

U drugom meču dana Stefanos Cicipas je savladao Bugarina Grigora Dimitrova. Posle borbe koja je trajala dva i po sata, Cicipas je slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:3 7:6 (11:9) 6:2.

Apsolutno izjednačen meč u kojem su obojica imali svoje šanse, ali bolje ih je koristio Cicipas. Grk je iskoristio nešto slabiji početak Dimitrova i u ranoj fazi prvog seta došao do brejka. Dimitrov se vremenom oporavio i zaigrao bolje, ali nije uspeo da vrati brejk, te je Cicipas poveo sa 1:0.

U drugom setu je viđena velika borba. Dimitrov je konsantno vršio veliki pritisak na protivnikov servis, ali se Cicipas izvlačio. Ključni detalj meča je taj brejk drugog seta u kojem je Dimitrov imao 8:7 i dva servisa, ali nije uspeo da osvoji drugi set. Cicipas je sjajnom igrom uspeo da preokrene taj brejk drugog seta i tu faktički reši meč.

Treći set je doneo apsolutnu dominaciju Cicipasa koji je sa dva brejka bez većih problema priveo meč kraju.

Rubljov i Cicipas su do sada odigrali pet mečeva i rezultat je 3:2 za Rubljova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje