nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal na korak od odbrane titule na Rolan Garosu

Španski teniser Rafael Nadal prvi je finalista ovogišnjeg Rolan Garosa. Nadal je do svog trinaestog finala na Rolan Garosu došao nakon što je u polufinalu svladao Argentnica Dijega Švarcmana rezultatom 3:0, po setovima 6:3 6:3 7:6 (7:0).

Bio je to pravi revanš Nadala za poraz u Rimu koji je Švarcman naneo favorizovanom Špancu. Početak meča je obeležila početna nervoza sa obe strane, jer je prvi gem trajao kač petnaest minuta. Nadal je taj gem uspeo da osvoji, ali daleko od toga je nervoza nestala. U sledeća tri gema smo videli brejkove, a Nadal je uz dva napravljena i jedan pretrpljeni brejk nekako uspeo da osvoji prvi deo igre.

Drugi set donosi mnogo bolju igru Nadala. Čini se da mu je osvajanje prvog seta skinulo teret sa leđa, i to se osetilo na terenu. Španac je počeo da udara mnogo jače, da diktira tempo, a sa druge strane Švarcman se dobrano mučio, posebno na svoj servis. Svaki servis gem Argentnica je bio prava drama za sebe, a on u takvoj igri nije mogao da opstane, jer je izgubio servis dva puta.

Treći set donosi sličan scenario. Nadal je prvi pretio, prvi dolazio do brejkova, ali ovog puta se Švarcman vraćao. Malo je falilo da Švarcman osvoji drugi set uprkos činjenici da je u dva navrata imao deficit brejka. Pri rezultatu 6:5 Švarcman je imao tri brejk lopte, koje nije uspeo da iskoristi. U taj brejku trećeg seta Nadal je igrao bez greške i na kraju taj deo igre osvojo sa maksimalnih 7:0.

Nadal će za svoju 13. titulu u Parizu igrati protiv boljeg iz duela Đoković/Cicipas.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje