subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Danas se igraju odlučujući mečevi, tri predloga u ovom članku!

Danas su na programu mečevi koji će u mnogome odlučiti koji će klubovi proći u narednu rundu afričkog kupa Konfederacija, iako je u pitanju 5. kolo, ukratko ćemo vam preneti kakvo je stanje u grupama i izdvojiti par predloga za klađenje:


Grupa A: Južnoafrički debutanti Marumo Gallants vode grupu sa devet bodova iz tri pobede i putovaće u Libiju da se suoče sa poslednjim timom AL Akhdar. Potonji ima dva boda i mali šansu da održi nadu ako osvoje maksimalan broj bodova protiv Gallants.

Gallants će sebi obezbediti mesto u četvrtfinalu pobedom protiv libijskog tima kojeg su pregazili sa 4-1 kada su se sreli u prvom kolu u Južnoj Africi.

U međuvremenu, drugoplasirani USM Alger igra na gostujućem terenu protiv St Elloi Lupopo iz DR Konga u utakmici koja će biti neizvesna. Alger ima sedam bodova, a Lupopo četiri. Potonji će se izjednačiti ako pobede kod kuće i dati sebi šansu pred poslednje kolo.

Algeri će za prolaz u poslednjih osam morati samo da osvoje bod na protivničkom terenu. Alger dolazi sa samopouzdanjem, jer su pobedili 3-0 kada su se sreli u prvom kolu u Alžiru.

Grupa B: Grupa je postavljena na sličan način kao Grupa A. Tri uzastopne pobede su odvele nigerijske Rivers United na vrh tabele, a igraće kod kuće protiv Diables Noirs koji imaju četiri boda.

Kongolezi moraju da pobede da bi ostali u nadi za plasman u poslednjih osam, dok Riversu treba samo nerešen ishod da bi prošli. Ali, igrajući kod kuće, oni će biti potpuno usmereni ka pobedi, posebno da potvrde svoje mesto na vrhu tabele.

Biće motivisani za osvetu za poraz od 3-0 koji su pretrpeli na gostovanju u prvom kolu.

Drugoplasirani Asec Mimosas sa sedam bodova igraće u gostima protiv DC Motema Pembe koji je na dnu sa dva boda. Motema ima malu šansu i moraju da pobede kod kuće da bi zadržali nadu.

U prvom kolu su odigrali 0-0 u Abidjanu i pokušaće da iskoriste svoju prednost domaćeg terena da osvoje tri boda. Diables takođe moraju da pobede da bi ostali u nadi za plasman u poslednjih osam.

Grupa C: Egipatski duo Pyramids i Future FC, kao i marokanski FAR Rabat imaju šansu da se bore za prva dva mesta, dok je poslednjeplasirani tim AS Kara, sa samo jednim bodom iz četiri utakmice, eliminisan.

Lideri Pyramids, sa osam bodova, igraju kao gosti protiv FAR Rabata u vrhunskom meču grupe. Marokanci imaju sedam bodova i moraju pobediti da bi osigurali prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale. Prva utakmica između ova dva tima u Kairu završila se nerešeno 2-2.

U međuvremenu, Future će biti domaćin protiv AS Kare. S jednim osvojenim bodom u grupi, AS Kara je u najgorem položaju i Egipćani će biti spremni da iskoriste svoju prednost domaćeg terena i poboljšaju svoje šanse za plasman dalje.

Future FC ima pet bodova i pobeda bi im omogućila dobru šansu pred poslednje kolo nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza.

Grupa D: Mesto u četvrtfinalu je osigurao tunižanski Monastir, a borba za još jedno mesto prepuštena je tanzanijskom Yangi, TP Mazembe iz DR Konga i Real de Bamaku iz Malija.

Yanga, koja ima sedam bodova, dočekuje Tunisijce u Dar es Salamu, a pobeda im garantuje mesto u četvrtfinalu, bez obzira na rezultat koji TP Mazembe ostvari u gostima protiv Reala Bamaka.

Prvaci tanzanijske lige izgubili su 2-0 u prvoj utakmici u Tunisu, ali igrajući na svom terenu u stadionu Benjamin Mkapa, imaju samopouzdanje da mogu da pobede.

Pet puta prvaci Afrike, Mazembe, nemaju sudbinu u svojim rukama i samo će se nadati da će Yanga izgubiti, a oni pobediti Real Bamako na svom terenu da bi ostali u trci za plasman u četvrtfinale.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje