ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đere posle maratona u polufinalu Istanbula

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira u Istanbulu. On je u četvrtfinalu bio bolji od Italijana Paola Lorencija rezulatatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7) 7:5 7:6 (7:3) posle više od tri sata igre.

Ovaj spektakularni meč je pokazao sve čari teniske igre. Bilo je preokreta, neizvesnosti i velike borbe. Đere je u velikoj većini slučajeva diktirao tempo. Uglavnom je prvi stizao do prednosti, ali iskusni Italijan je znao kako da preokrene.
Ipak, kako je meč odmicao bilo je očigledno da Italijan ima problema sa kondicijom i da polako gubi snagu. Đere je to primetio i povremeno u svoj repertoar počeo da ubacuje drop šotove.

Najrealnije je bilo da pobednika meča odluči taj brejk, jer je meč bio izjednačen gotovo u svim segmentima igre. Koliko god iskusniji Lorenci bio, jednostavo nije imao snage da potpuno preokrene meč. Đere je bio agresivniji i to mu se na kraju isplatilo.

Ovo je Đereu najveći uspeh u karijeri, a čeka ga i napredak na ATP listi, jer je prošle sezone u Istanbulu dogurao do četvrtfinala. Za finale će se boriti protiv Tunižanina Maleka Jazirija koji je nešto ranije pobedio Čeha Jiržija Veselog.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje