sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

DOMINIK TIM – NOVAK ĐOKOVIĆ – NAJAVA FINALA AUSTRALIJAN OPENA

Da, došli smo i do poslednjeg dana na Australijan openu kada se tradicionalno igrao muško finale. Čast da zatvore turnir imaće Austrijanac Dominik Tim i Srbin Novak Đoković. Novak Đoković možda nije prvi teniser sveta, ali je svakako najbolji teniser u u ovom trenutku, te je po difoltu favorit sa kvotom 1,25. S obzirom kako igra kvota je svakako opravdana, ali Tim se sigurno neće predati.

Nema sumnje da nas čeka dobar meč. Govorili smo o napretku Dominika Tima prethodne sezone, a to se posebno odnosi na igre na betonu. To je bila njegova najveća mana, jer igre na šljaci nisu bile problem, ali beton je njegova „rak rana“. Dolazak Nikolasa Masua u njegov strični štab je bio pun pogodak. Njihova konekcija je izgleda kliknula od samog starta, a Masu je doneo mnogo toga dobro u Timovu igru. Tu pre svega ističemo raznovrsnost u igri i veru u sebe. Tim je prošle sezone osvojio masters u Indijan Welsu, igrao je finale Rolan Garosa, igrao je odlilno na završnom mastersu u Londonu. Ovo nikako nije slučajnost, a eto njega i u finalu Australijan opena.

Bilo je tu uspona i padova u njegovoj igri, ali može se reći da je došao do finala potpuno zasluženo. Dobio je jednog Nadala, dobio je Zvereva i nagrada je igranje u finalu protiv vladara ovog turnira.

Što se Đokovića tiče apsolutna rutina bez ikakve dileme. Na putu ka finalu Novak je izgubio samo jedan set i to protiv Štrufa na startu turnira. Iz kola u kolo je dizao formu i tempirao je u pravo vreme. On je ovaj turnir osvojio već sedam puta, pa je igranje u finalu za njega svakodnevnica. Pun je samopouzdanja, željan je najvećih trofeja i nema sumnje da će sve učiniti da danas dođe do osme titule u Melburnu.

Neće danas biti lako Đokoviću to je sigurno. Dominik Tim je igrač koji stilski ne odgovara Đokoviću, jer igra duge i iscrpljujuće poene, a to Đoković baš i ne voli. Nema tu neke lepršavosti u igri, i svaki poen mora da se zaradi.

Njegov servis nije moćan, te Đoković neće iz riterna stvarati prednost kao inače što je navikao. Gledaćemo duge razmene i fizička sprema će biti na velikom ispitu i kod jednog i kod drugog.

Ne zaboravimo činjenicu da je Tim dobio dva od poslednja tri meča protiv Đokovića. I taj treći u Madridu koji je Đoković dobio realno je trebao da dobije Tim, jer je imao prednost tokom većeg dela meča. Jasno je kao dan da se Tim ne boji Đokovića i da nema šta da izgubi. KOliko god smešno zvuči veći je pritisak na Đokoviću nego na Timu, jer je Novaku već upisana titula.

Tim ima igru da se nosi sa Đokovićem, ima iskustva igranja u ovakvim mečevima i sigurni smo da će dati 110% svojih mogućnosti. Sad, da li je to dovoljno da se pobedi mi ne znamo, ali čisto sumnjamo da će Đoković ovo dobiti lagano sa 3-0 kako kladionice očekujue.

Predlog za klađenje: Preko 38,5 gemova 1,88

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.thestatszone.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje