Advertisement

Selekcija Makedonije ovom utakmicom završava učešće na Evropskom prvenstvu, jer ima lošiji međusobni skor od Austrije i Ukrajine pa i da osvoje danas tri boda, ne mogu do trećeg mesta, pa ni u teoriji ne mogu da prođu dalje. Dosadašnje partije pokazale su nekoliko stvari, koje smo znali i pre šampionata, jako nekonstantnu odbranu, odličnu napadačku igru po levom boku, ali i puno problema u defanzivi po ovoj strani, jako dobar napad koji može da ugrozi dosta reprezentacija na različite načine. Debitantski nastup svakako da će u lepom sećanju ostati navijačima u Makedoniji, ali za veći rezultat objektivno ova selekcija nema potreban kvalitet.

Izjava selektora Makedonije pred meč: ,,U drugom poluvremenu meča sa Ukrajinom, bili smo prava Makedonija i pokazali smo da smo zaslužili da budemo na Evropskom prvenstvu. To je način na koji treba da igramo sa Holanđanima. Želimo da prikažemo pravi šou na terenu i da uzmemo prvi bod na turniru.”

Očekivana postava: Dimitrievski; S Ristovski, Velkovski, Musliu, Nikolov; Ademi, Alioski, Bardi, Spirovski; Pandev, Elmas


Holanđani su u potpunosti iskoristili žreb koji su imali na ovom turniru i ostvarili dve sigurne pobede protiv Ukrajine i Austrije, uz može se reći jako dobru napadačku igru, ali i nešto malo problema u defanzivi, pa će biti zanimljivo videti kako će ovaj tim izgledati kada naleti na nekog atraktivnijeg i jačeg rivala. Desni bek Damfris pokazao je da se radi o izuzetno talentovanom igraču, slična je priča sa još nekim igračima iz ove selekcije, pa se očekuje da neki od njih ostvare i velike transfere već u ovom prelaznom roku. Za ovaj meč selektor De Bur je rekao da će biti neke rotacije i da će određeni igrači dobiti poštedu jer su osigurali prvo mesto, ali da neće menjati sve igrače.

Selektor De Bur je pred meč rekao: ,,Makedonija zaslužuje da bude na ovom takmičenju. Do sada su odigrali jako dobro, oni su sjajno organizovan tim. U timu imaju iskusnog lisca Pandeva koji pravi razliku na terenu. Sjajno je videti da on još uvek uživa da igra i da je još uvek važan igrač u svojoj selekciji. Ne smemo da ih potcenimo, pa neću previše rotirati postavu.”

Očekivana postava: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; F. de Jong, Gravenberch, Wijnaldum; Depay, Malen


Očekivanja i prognoza: Selekcija Makedonije prikazala je na trenutke dopadljiv napadački fudbal i danas će igrati pre svega za čast i prestiž, sa druge strane i igrači selekcije Holandije mogu da budu bezbrižni i da odigraju otvoren susret, pa očekujemo da bude golova, naš predlog je 3+ po kvoti 1,50, još jedan dobra varijanta je igra 1-3&1-3 po kvoti 1,85.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here