subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Gordi Albion“ u 1/4-finala Mundijala

Viceprvak Evrope – Engleska je opravdala svoju ulogu favorita protiv šampiona Afrike – selekcije Senegala i sa uverljivih 3:0 (2:0) obezbedila plasman u 1/4-finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Ipak, afrička reprezentacija je bila bolji rival na terenu u prvih 30-35 minuta igre, jer su propustili dve dobre prilike za postizanje gola. Iskusan tim kakav je popularni „Gordi Albion“ je veoma brzo „kaznio“ te promašaje.

U 38. minutu je Džordan Henderson doveo svoju reprezentaciju u vodstvo (na asistenciju Džuda Belingema), da bi u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena tu prednost duplirao kapiten tima – Hari Kejn (njegov prvi pogodak na turniru) nakon dodavanje Fila Fodena.

U pauzi između dva poluvremena selektor Senegalaca – Aliu Sise je pokušao trostrukom izmenom da se „vrati u meč“, ali je sve dileme oko pobednika ovog 1/8-finalnog duela svojim golom u 57. minuta igre otklonio – Bukajo Saka i ponovo na asistenciju Fila Fodena.

Stoga, kako je nakon jednog sada igre pobednik već bio „poznat“, do kraja utakmice rezultat na semaforu se više nije menjao.

Za Senegal je ovim porazom Mundijal u Kataru okončan, dok selekciju Engleske u subotu očekuje veliki „okršaj“ u 1/4-finalu protiv aktuelnih svetskih šampiona – Francuza.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje