nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ivović najbolji u 2016.

Odbojkaš Ruskog Belgoroda, i reprezentativac Srbije, Marko Ivović, proglašen je za najboljeg igrača Srbije u 2016. godini.
Marko je bivši igrač Vojvodine iz Novog Sada. U sezoni 2012/2013, nastupao je za turski “Maliye Milli Piyango ANKARA”.
Nakon toga igrao je za „Paris Volley“ u Francuskoj, sa kojim je osvojio CEV Kup, u sezoni 2013-2014, a onda je usledio prelazak u ekipu Rešovije (Poljska).
Trenutno nastupa za Belgorod, u Rusiji.

Pre nego što je otišao u inostranstvo ostvario je zapažene partije u domaćem šampionatu igrajući za Vojvodinu. Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije 2012. godine i najbolji poenter svoje ekipe. To ga je u najvećoj meri i preporučilo selektoru Kolakoviću, koji ga je već 2012. stavio na širi spisak reprezentativaca.

Sa seniorskom reprezentacijom je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2013, srebro (2015) i zlato (2016) u Svetskoj ligi.

Ivović je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje ovogodišnje Svetske Lige. Srbija je došla do prvog trofeja u istoriji u ovom takmičenju.

„Ovo je bilo naše šesto finale Svetske Lige, i konačno smo pobedili,“ rekao je Ivović.
„Ponosan sam na ceo tim. Svi zajedno smo pružali neverovatne partije na turniru. Naravno da rezultati dolaze kada naporno radite.“
Marko je poneo i titulu MVP-a ovog takmičenja.

Želimo mu da nastavi sa dobrim igrama, i puno uspeha u nastavku karijere, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje