subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Izajve sa KZN Sambo saveza Srbije

U Novom Sadu će od 5-8. novembra biti održano Svetsko prvenstvo u sambou i kombat sambou za juniore i seniore.

Prijavljeno je 38 zemalja i preko 650 takmičara.

Na konferenciji za novinare bio je veliki broj medija a okupljanima su se obratili predstavnici organizacionog odbora prvenstva, kao i naša najbolja samboistkinja, Ivana Jandrić

„Velika čast za nas što smo dobili priliku da još jednom pokažemo da smo spremni da organizujemo ovako veliko takmičenje. Sambo je veliki sport, budući olimpijski i drago mi je što smo odgovorili izazovu da u ovako teškim vremenima organizujemo ovako veliko takmičenje. Ono će se održati u posebnim uslovima, praktično u bezbednosnom balonu u kom će biti svi učesnici. Svi učesnici su testirani i možemo da počnemo“, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu i predsednik organizacionog odbora takmičenja.

„U ime predsednika Svetske sambo federacije Vasilija Šestakova želim da se zahvalim ljudima u Srbiji što su nam pružili priliku da organizujemo prvenstvo. Prisutno je 35 zemalja, ovo je prvo takmičenje u 2020. I siguran sam da su svi željni da daju svoj maksimum. Zahvaljujem se svima što se ovo takmičenje održava u Novom Sadu pod ovako teškim okolnostima“, rekao je Sergej Jelisijev, predsednik evropske sambo federacije, ruske sambo federacije i potpredsednik svetske sambo federacije.

„Organizacija ovakvog takmičenja ne bi bilo moguće bet podrške grada Novog Sada, države Srbije i svetske sambo federacije. Nastupamo sa 38 takmičara i nadam se da ćemo osvojiti bar pet medalja“, rekla je Tatjana Trivić predsednica sambo saveza Srbije.

„Ovo ja najveća čast u mojoj dosadašnjoj karijeri, jer se posle niza velikih rezultata borim u svom gradu. Ima nekoliko favorita za medalje i nadam se da ćemo pokazati da smo na nivou velikih Sambo nacija. Žao mi je što nema publike, ali je zdravlje najbitnije“, rekla je Ivana Jandrić, reprezentativka Srbije.

„Imali smo mali vremenski period za pripreme, jer smo na dva meseca pre saznali da će biti takmičenje, ali smo spremni za najveća iskušenja, dodala je Ivana

„Ovo je veliko iskustvo za sve nas. Možemo prekinuti da se bavimo sportom ili da obezbedimo sve uslove da nastavimo da se sportom bavimo. Ispoštovali smo sve mere, nadam se da će ovaj model biti pokazatelja kako se i u toku pandemije može organizovati veliko sportsko takmičenje“, rekao je Patrik Drid, član organizacinog odbora takmičenja.

„Počastovavan sam što smo deo ovog velikog spektakla. Svima želim dobrodošlicu i želim da sve prođe što bezbolnije“, rekao je Dragan Milić, direktor SPENS-a.

Takmičenje je zatvoreno za publiku, a zbog jakih mera zaštite od pandemije, akreditovan je i veoma mali broj novinara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje