subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Izveštaj sa Finala Kupa Srbije

Rad slavio u Finalu Kupa Srbije!


Centralna utakmica na Rugby Serbia Finals Weekend-u je bila utakmica Finala Kupa Srbije. RK Rad je u neizvesnoj utakmici nakon drame na kraju kraju utakmice slavio rezultatom 15-12, protiv veoma motivisane BRK Crvene Zvezde. Finale se odigralo u nedelju 29.11.2020. godine na glavnom terenu Stadiona u Starčevu, sa početkom u 14:00h. Finale je apsolutno ispunilo očekivanja jer smo dobili jednu izuzetno kvalitetnu, zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Na žalost prisustvo gledalaca nije bilo dozvoljeno na tribini, međutim svi ljubitelji ragbija su mogli da uživaju u direktnom prenosu meča.

Prvo poluvreme je počelo u veoma visokom ritmu. Na samom početku Rad je držao veći posed lopte i konstantno je pretio dobro organizovanim napadima. Taktika Građevinara je bila da se iskoristi svaka izgledna situacija za postizanje poena. Već u 7. minutu nakon kazne, Uroš Babić je namestio nogu i pogotio za rezultat 3-0. Tu se Rad nije zaustavljao nego je nastavio sa napadima, Zvezdina odbrana je bila na visini zadatka, gde nije dozvoljavala plavo belima lako postizanje eseja. Međutim , Rad je koristio svaku šansu, tako je i u 16. minutu precizni Babić iz kaznenog šuta povisuje na 6-0. Već u 19. minutu Babić koristi novu šansu i iz novog udarca povećava na 9-0. Zvezda se zaista dobro branila, ali je napadala kao u grču, što su sa druge strane iskoristili Radovci, koji opet u 32. minutu nakon neverovatnog šuta Babića povisuju rezultat na 12-0. Pred kraj poluvremena Babić je opet briljirao i pretvorio šut iz veoma teške pozicije za 15-0, što je ujedno i bio rezultat na poluvremenu.

BRK Crvena Zvezda je na početku drugog poluvremena delovala kao da je novi tim ušao u igru. Počeli su veoma agresivno, sa namerom da preokrenu rezultat. U 49. minut je viđena najlepša akcija na utakmici. Zvezda je uspešno izvela aut, gde je nakon jedne faze, lopta došla do Predraga Keglica koji šutem prebacuje odbrandbenu liniju Rada, loptu u punom trku hvala Miloš Zogović, koji dodaje ofloud do Vitora Ljubičića, koji ponovo dodaje ofloud do Aleksandra Mađanovića koji u punom trku, nezadrživo postiže esej za crveno bele. Zogović je bio precizan za smanjenje rezultata na 15-7. U 51. minutu je usledio hladan tuš za ekipu Rada, Zvezda je odmah nakon šuta uhvatila loptu i nakon nekoliko faza, lopta je došla do Aleksandra Đorđevića koji šutira preko odbrane rada, lopta se odbija do Vitora Ljubičića koji hitrim prodorom postiže novi esej i smanjuje rezultat na 15-12. U poslednjih pola sata je viđena ogromna borba obe ekipe, na kraju nije došlo do promene rezultata, tako da je ekipa RK Rada osvojila Kup Srbije za sezonu 2020.

BRK Crvena Zvezda: Uroš Martinović, Ivan Rodić, Vladimir Ambruš, Vukašin Vitorović, Strahinja Milošević, Karl Rasmunsen, Marko Joksimović, Andrija Panić, Dobrivoje Lojanica, Aleksandar Đorđević, Vasilije Vasić, Predrag Keglić, Aleksandar Mađanović 5, Miloš Zogovič 2, Vitor Ljubičić 5, Nenad Čanak, Miljan Nikolić, Mihailo Marjanović, Neven Bulatović, Nikola Advigov, Igor Lučić, Vladan Dabić, Brana Ilić.

RK Rad: Vladimir Đukić, Milan Trujkić, Predrag Vraneš, Relja Pećanac, Stevan Nikolić, Stanislav Ljubičić, Marko Ristić, Alen Ćosović, Srđan Božić, Nikola Stanković, Lazar Tatomir, Uroš Jončić, Miladin Živanov, Enes Isaki, Uroš Babić 15, Vojin Karanović, Dejan Flori, Vladimir Radulović, Marko Kapor, Nemanja Stošoć, Mirko Ranković, Milan Rastovac.


Slike: Andrej Kranjc

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje