petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kakav Đoković, kakav Nadal samo – Enriko Bekuci

Iz sveta tenisa dolazi nam zaista neverovatna, ali istinita vest. Naime, čak i da ste najvatreniji pratilac popularnog „belog sporta“, teško da ste čuli za ime – Enriko Bekuci.

Radi se o 47-godišnjem Italijanu koji igra tenis još od 1994. godine i aktivan je i danas, odnosno punih 26 godina. Ipak, iako je već u poznim godinama za aktivnim bavljenjem ovim sportom, to nije klučnja stvar u negovoj dugogodišnjoj karijeri.

Naime, Bekuci je do sada ukupno odigrao 270 mečeva i ono što je frapantan podatak, jeste taj da nije pobedio ni na jednom od njih, odnosno bio je poražen na svakom duelu.

„Igram za samo tu jednu pobedu, samo jednu. Kada je ostvarim povućiću se”, kazao je italijanski teniser.

Bekuci koji nastupa u singli, ali i dubl konkurenciji uglavnom je igrao na mnogim Čelendžer turnirima širom sveta, a svoj poslednji meč je igrao u decembru u Antaliji. Najbliži do pobede bio je 2003. godine u Sofiji kada je imao čak i meč loptu, ali je nije iskoristio. Statistički u proseku osvaja po dva gema na meču, a imao je i susrete protiv poznatih tenisera poput – Nikola Almagra i Karena Hačanova od kojih je bio ubedljivo poražen (6:0, 6:0).

Sve u svemu, zaista neverovatna vest, a mi želimo Bekuciju da napokon ostvari svoj san i stigne do prvog trijumfa u karijeri, te da „zasluženo okači reket o klin“.

Fotografija preuzeta sa sajta: http://www.livetennis.it/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje