subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kecmanović i Đere ispali u Akapulku

Srpski teniseri Miomir Kecmanović i Laslo Đere završili su svoje takmičenje na turniru u Akapuplku u osmini finala.

Prvi je na teren izašao Kecmanović koji je poražen od Bugarina Dimitrova, rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:2.

Iako rezultat na prvi pogled izgleda ubedljivo u korist Dimitrova, Kecmanović je i tekako imao svojih šansi. Meč je započeo revijom brejkova. Kecmanović je pretrpeo dva i napravio jedan, te je Dimitrov stekao prednost. Meč je ušao u mirnu fazu sve do devetog gema kada je Dimitrov servirao za set. U tom trenutku Kecmanović je napravio brejk, ali je odmah nakon toga ispustio svoj servis, a samim tim i set. Dimitrov u narednoj fazi igra protiv Italijana Lorenca Musetija.

To je ujedno bio i ključni detalj meča, jer u drugom setu igra Kecmanovića se totalno raspala. Bugarin je to znao da iskoristi i sa dva brejka je bez problema priveo meč kraju.

Laslo Đere je na drugoj strani ima dosta teži žreb u vidu Nemca Aleksandera Zvereva. Zverev je na kraju bio bolji rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:3.

Slično kao i Kecmanović i Đere je propustio mnogo šansi. U prvom setu je u dva navrata imao brejk prednost, ali nikako nije uspeo da ga potvrdi. Na kraju je u finišu seta zato bio kažnjen.

Drugi set donosi sličan scenario. Viđen je brejk sa obe strane na startu seta, ali Zverev je izgledao dosta bolje. Čekao se samo trenutak kada će Nemac prelomiti meč u svoju korist, a to se dogodilo u sedmom gemu kada je napravio brejk i na kraju rutinski priveo meč kraju.

Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Ostali rezultati:

Kepfer – Raonić 6:4 6:2
Ože Aliasim – Korda 6:3 6:4
Muesti – Tiafo 2:6 6:3 7:6 (7:1)
Rud – Griekspor 4:6 6:3 7:6 (7:3)
Nori – Fonjini 6:4 6:3
Cicipas – Izner 6:3 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje