ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Košarkaški El Classico samo na papiru?

U Španiji će se od 18h odigrati po 4. put ove sezone El Classico. Real Madrid i Barcelona su odigrali po meč u Superkupu, u prvenstvu i u Evroligi. Katalonci su bili uspešniji i imaju 2-1 u svoju korist, a Real će danas gledati da poravna taj skor na domaćem terenu. Ova dva rivala će odigrati najmanje još jedan meč ove sezone u Evroligi, a gotvo svi ih očekuju u završnici Plejofa Endesa lige.

Danas će se odigrati 203. derbi od kada se registruju mečevi. Kraljevski klub je bolji i vodi u pobedama 104-88.


„Biće teška utakmica i moramo biti fokusirani. Imamo dvojicu povređenih igrača za koje sumnjamo da će nastupiti. U pitanju su Rudy Fernandez i Jonas Maciulis, obojica su se povredila tokom meča Evrolige sa Crvenom Zvezdom. Ja se nadam da će moći da nastupe, dok je Nocioni još uvek van storja“ – izjavio je trener Pablo Laso.

Plejmejker madriđana Sergio Llull je odličan protiv katalonaca, a u poslednjih 7 utakmica u čak 5 je postizao najmanje 20 poena. U pobedama je beležio 20,5 poena, dok je u porazima imao u proseku 15,6 poena.

„Igrači će dati sve od sebe i siguran sam da uz velik trud i želju, i pre svega dobru igru možemo da pružimo dobru partiju“ – izjavio je grčki trener Bartzokas.

U sastavu Barcelone i dalje ne mogu da računaju na Justin Doellmana, kao ni na Juan Carlos Navvara.


U ekipi Barcelone zaista nešto ne štima, izuzmemo li povrede bitnih igrača, ni plejmejker Rice koji je na početku sezone briljirao ne igra na visokom nivou. Katalonci su na poslednjih 10 mečeva izgubili 5 puta, dok su na poslednjih 5 mečeva u gostima izgubili 3x.

Ne bi nas čudilo da Real Madrid pruži partiju kakvu je protiv Crvene Zvezde u petak kada je pobedio sa 30 poena razlike.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje