utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EURO: Bosna i Hercegovina – Island (najava i prognoza)

 

BOSNA I HERCEGOVINA – ISLAND

Pred ove kvalifikacije Bosna je promenila selektora i na mesto Ivajla Peteva došao je Faruk Hadžibegić, zadužen da odvede zmajeve na njihovo prvo Evropsko prvenstvo, Hadžibegić će morati da odmah krene u akciju od četvrtka, kada u Zenicu dolazi Island.

Petev je zaista vodio Bosnu i Hercegovinu kroz jako dobre partije u Ligi nacija prošle godine, uz samo jedan poraz u šest mečeva i završavši ispred Finske, Crne Gore i Rumunije.

Vredno je napomenuti, međutim, da Bosna i Hercegovina nije uspela da pobedi na bilo kojoj od svojih gostujućih utakmica tokom tih mečeva, beležeći 1-1 nerešene rezultate u Finskoj i Crnoj Gori pre nego što je pretrpela poraz od 4-1 u Rumuniji u poslednjoj utakmici. Na domaćem terenu situacija je bila potpuno drugačija i Bosna je ostvarila tri pobede.

Za razliku od većine evropskih nacija, Island je ove godine već učestvovao u nekoliko prijateljskih utakmica, odigravši nerešeno 1-1 sa Estonijom pre nego što je izgubio 2-1 od Švedske u januaru, iako su to bile kombinovane selekcije bez svih igrača iz sastava.

Pored toga, momci Arnara Vidarssona su učestvovali u Baltičkom kupu u novembru prošle godine, ali nisu ostavili sjajan utisak protiv nisko rangiranih nacija, iako su pobedili kao gosti na turniru. Nakon nerešene utakmice bez golova protiv Litvanije, Island nije uspeo da spreči nerešen rezultat 1-1 sa Letonijom u finalu, a bilo je potrebno da se igraju penali kako bi Island trijumfovao.

Sada Island nije uspeo da pobedi ni jedan od prethodnih sedam mečeva u regularnom vremenu, beležeći četiri nerešena rezultata i tri poraza od kada su ostvarili tesnu pobedu od 1-0 nad Venecuelom u septembru.

Kada pogledate širu sliku, Island je uspeo da pobedi samo u dve od poslednjih 18 utakmica u svim takmičenjima, pri čemu su tri pobede ostvarili u prethodnih 24 nastupa.

Najavljena je sledeća startna postva BiH: Šehić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Miličević, Dedić, Hadžiahmetović, Krunić, Prcić, Stevanović, Demirović i Džeko.

Island bi trebalo za izađe u sastavu: Runarsson; Sampsted, Gunnarsson, Palsson, Olafsson; Magnusson; Sigurdsson, Gudmundsson, Traustason, Haraldsson; Finnbogason

Mišljenje urednika: Domaći tim sa novim selektorom i već profilisanim timom koji će biti i pojačan za neke mlade igrače koji su izabrali da igraju za Bosnu poput Tahirovića, mora da krene u kvalifikacije sa timom Islanda, koji je samo bleda senka tima koji je jedno vreme bio najprijatnije iznenađenje Evrope, kada se sve pogleda, pobeda domaćina bi trebala da bude izvesna, a plaća se kvotom 1,85.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje