četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EURO: Danska – Finska (najava i prognoza)

DANSKA – FINSKA

Ovi rivali iz severne Europe će se sastati na stadionu Parken u Kopenhagenu kako bi započeli svoj kvalifikacioni put za Euro 2024, prvi put od kada su se susreli u otvarajućoj grupnoj utakmici Euro 2020.

Joel Pohjanpalo je postigao jedini gol utakmice u 60. minuti, ali taj junski dan će zauvek biti zapamćen po srčanom udaru Kristijana Eriksena. Na Svetskom prvenstvu,  Danska je odigrala nerešeno protiv Tunisa pre nego što su izgubili od Francuske i Australije, postigavši samo jedan gol.

Trener Kasper Hjulmand je zadržao svoje mesto i cilja da poboljša polufinalnu poziciju koju je njegova zemlja osvojila tokom Euro 2020, gde su izgubili od Engleske nakon produžetaka. To će morati da uradi bez Dilejnija, Eriksena, Skov Olsena, Dolberga, Jusufa Poulsena i Kornelijusa, pa će ovo biti prilika za neke nove igrače da se dokažu i pokažu da zaslužuju da naslede neke od ovih igrača, jer su već u godinama gotovo svi osim Dolberga i Skov Olsena.

Finska je možda pobedila Dansku u prethodnom kontinentalnom prvenstvu, ali Finci se nisu uspeli plasirati izvan grupne faze. Euro 2020 je bio prvo veliko takmičenje na koje je ovaj tim uspeo da se plasira, ali Markku Kanerva nije mogao da odvede svoju zemlju na Svetsko prvenstvo, završivši treći u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Francuske i Ukrajine. Od tih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Finska je samo pobedila u dve od svojih posljednjih 13 utakmica u svim takmičenjima – oba puta protiv Crne Gore, zemlje rangirane na 69. mestu na svetu.

Iako se radi o komšijskim državama, Danska i Finska su se sastale samo pet puta u ovom veku, pri čemu su oba tima ostvarila po dve pobede uz jedan remi.

Verovatni sastav Danske: Schmeichel; Andersen, Kjaer, Christensen; Kristensen, Hojbjerg, Norgaard, Maehle; Lindstrom, Damsgaard; Hojlund

Finska će verovatno nastupiti u sledećem sastavu: Hradecky; Jensen, Hoskonen, Ivanov; Soiri, Maenpaa, Kamara, Suhonen, Niskanen; Pukki, Pohjanpalo

Mišljenje urednika: Danska kreće u novu misiju, a to će uraditi bez nekoliko jako važnih igrača, iako je delovalo da povratak Eriksena u tim poremetio sistem igre koji je uspostavljen dok njega nije bilo, pa ćemo sad imati priliku da vidimo da li je to stvarno tako, Finska je sve lošija, Puki, najbolji igrač tim je postigao poslednji gol u januaru pa se nadamo da će ovde Danska iskoristiti svoje prednosti i slaviti, a mišljenja smo da to neće biti previše ubedljivo pa predlažemo igru 1&0-3 gola po kvoti 1,75

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje