petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EURO: Gruzija – Norveška (najava i prognoza)

18:00 GRUZIJA – NORVEŠKA 

Gruzija će u Batumiju dočekati Norvešku u svom prvom meču u ovom kvalifikacijam, jer su u prvom kolu bili slobodni pa su iskoristili to za prijateljski susret sa Mongolijom koju su savladali 6:1, dok je Norveška sa druge strane poražena od Španije sa 3:0.

Početak nove godine je za Gruziju bio kao kraj 2022. godine. Gruzija još nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo ili Evropsko prvenstvo kao nezavisna država, ali je ova nekadašnja članica SSSR-a, doživela sjajan period napretka u poslednjih 12 meseci, koji je kulminirao promocijom u Ligu B u Ligi nacija.

Osvojivši 16 bodova od 18 koji su bili na raspolaganju protiv Severne Makedonije, Gibraltara i Bugarske. Osim poraza od Severne Makedonije, Gruzija je uspela da pre toga ostane neporažena na 4 meča na domaćem terenu, ne primajući gol na sve četiri utakmice.

Gruziji će za ovaj meč faliti defanzivac Davit Khocholava (39u/0g) član Kopenhagena, veznjaci Otar Kiteishvili (29u/1g) član Šturm Graca, kao i Valerian Gvilia (44u/3g) koji je bez kluba, a nema ni napadača Valeri Qazaishvili (62u/15g) člana Ulsana.

Međutim i pored toga očekuje se dosta jak sastav domaćina: Mamardashvili; Kashia, Dvali, Kobakhidze; Lobzhanidze, Kvekveskiri, Aburjania, Gocholeishvili; Kvaratskhelia, Zivzivadze, Chakvetadze


Kada znamo činjenicu da u timu nema prve zvezde Halanda koji će propustiti i ovaj meč, kao ni Kinga, drugog bitnog igrača u napadu, sasvim je očekivano da Norveška ne uspe da postigne gol protiv Španije, danas idu na noge jednoj novoj i zanimljivoj selekciji koja je motivisana da pokaže mnogo više nego u dosadašnjoj istoriji. Od eliminacije u grupnoj fazi EP 2000. godine, Norveška je pet puta pokušala i propala u pokušajima da se plasira na kontinentalno takmičenje, a sada imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, dok su ostvarili šest utakmica bez toga da su sačuvali svoju mrežu. Norveška se može pohvaliti sa tri pobede u prethodna tri susreta sa Gruzijom u svim turnirima, ali ove dve ekipe se nisu sastale od maja 1999. godine, kada je sadašnji trener Lavova Solbaken kapitenski predvodio svoju ekipu do uspeha od 1:0 u kvalifikacijama za Euro 2000.

Izostanci: defanziva Kristoffer Ajer (27u/0g) iz Brentforda i Omar Elabdellaoui (49u/0g) iz Bodo Glimta, u veznom redu nema Fredrik Midtsjø (11u/0g) iz Galatasaraja, dok u napadu nema Erling Haalnda (23u/21g) iz Mančester Sitija, kao ni Joshua Kinga (62u/20g) iz Galatasaraja.

Očekivana postava: Nyland; Ryerson, Ostigard, Strandberg, Meling; Odegaard, Berg, Aursnes; Berge, Sorloth, Elyounoussi

Mišljenje urednika: Gruzija je zaista prijatno osveženje na fudbalskoj sceni Evrope, nekoliko jako zanimljivih igrača od kojih svakako ime Kvaratskhelia najjače odzvanja garantuju da će Gruzija moći da ravnopravno da se nosi sa Norvežanima koji su značajno oslabljeni, ali svakako sa Sorlothom, Elyounoussem i Odegaardom može da postigne gol na ovom meču, ali po nama i da primi, izbegavamo tipovanje konačnog ishoda i predlažemo igru GG po kvoti 1,98

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje