petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EURO: Škotska – Španija (najava i prognoza)

20:45 Škotska – Španija

Oba tima otvorila su kvalifikacije pobedama od 3:0, Škotska je savladala Kipar dok je Španija bila bolja od Norveške. Danas nas očekuje jako zanimljiv duel, gde će domaćin biti motivisan da se dokaže pred jednim od jačih timova Evrope. Iako je uspešno predvodio svoj tim do pobede na domaćem terenu, Klark je brzo zahtevao više od svojih igrača pred dolazak Španije, dok Škotska pokušava da zadrži dobre igre na Hampden parku nakon niza od četiri pobede kod kuće. U tom vremenu, domaćini su postigli 10 golova, dok su primili samo jedan, u pobedama protiv Jermenije, Irske, Ukrajine i Kipra, a njihov niz pobeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sada iznosi šest utakmica, otkako su izgubili 4:0 od Rusije 2019. godine. Dve te pobede su došle nakon penala protiv Izraela i Srbije, a prošlo je 17 godina otkako je Škotska poslednji put započela kvalifikacije za veliko takmičenje s dve uzastopne pobede – pobedivši Farska Ostrva i Litvaniju pre nego što su šokirali Francusku 2006. godine.

Izostanci: golmani David Marshall (47u/0g) i Craig Gordon (74u/0g), defanzivac iz Klub Briža – Jack Hendry (21u/3g), potom krilni igrača Ryan Fraser (26u/4g) iz Newcastla, kao i napadač Ché Adams (23u/5g) iz Sautemptona

Očekivana postava: Gunn; Hanley, Porteous, Tierney; Hickey, McGregor, McTominay, Robertson; McGinn, Christie; Dykes


Iako deluje lako, Španija se dosta mučila protiv Norveške, da bi na kraju ubedljivo slavila, oni su zahvaljujući inspiraciji Olma, ali i debitanskim golovima Joselua, došli do tri važna boda i sada idu u Škotsku u želji da posle uvodna dva kola ostanu lideri ove grupe. Dani Olmov lukav potez prelomio je meč u korist Španije tokom prvog poluvremena, a na iznenađujuće sličan način kao Škotska protiv Kipra, kasni dvostruki udarac sa klupe igrača sa veza u Premijer ligi obezbedio je ubedljivu pobedu onima u crvenom dresu.Pošto se ništa ne razlikuje između Španije i Škotske u koloni bodova ili golova, trenutno prvaci Evrope iz 2008. i 2012. godine zauzimaju prvo mesto zahvaljujući boljoj disciplini, a sada imaju priliku da ostanu neporaženi 20 utakmica u kvalifikacijama za Euro, nakon šokantnog poraza od Slovačke 2014. godine.

Izostanci: golman Unai Simon (31u/0g), Jordi Alba (91u/9g), César Azpilicueta (44u/1g), Pau Torres (23u/1g), Eric Garcia (19u/0g), Pedri (18u/0g), Buskquets (143u/2g), Koke (70u/0g), Marcos Llorente (18u/0g), Carlos Soler (14u/4g), Thiago Alcantara (46u/2g), Ferrran Torres (35u/15g), Marco Asensio (35u/2g), Pablo Sarabia (26u/9g), Ansu Fati (7u/2g), Rodrigo (27u/8g), Gerard Moreno (17u/5g)

Očekivana postava: Arrizabalaga; Carvajal, Fernandez, Laporte, Balde; Merino, Rodri, Ruiz; Olmo, Morata, Gavi


Mišljenje urednika: Iako Škotska ima jako dobar skor na svom stadionu, ipak su to bili mečevi protiv selekcija nižeg renomea od Španija, koja će doći u želji da osvoji tri boda, što neće biti nimalo lako jer kao što i sami vidite mnogi važni igrači trenutno nisu na spisku selektora iz raznoraznih razloga, pa je zbog toga potrebna doza opreza, po nama je najbolji predlog za ovaj meč igra na golova i to kombinacija 1P0-1&2P0-2 po kvoti 1,70

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje