subota, 21. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu konferencija 2023/24: Shkendija – Haverfordwest

Škendija će da ugosti Haverfordwest večeras od 20 časova u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a igraće na stadionu „National Arena Toshe Proeski„.

Škendija je sezonu završila na 3. mestu, a reč je o ekipi koja mahom ima fudbalere iz Makedonije i Albanije, dok je možda i najistaknutiji pojedinac Eraldo Cinari, desnokrilni fudbaler, a po levom krilu to je Adenis Shala. Tim koji se ustalio u evropskim kvalifikacijama godinama unazad, a prošle sezone su redom izbacivali Ararat Jerevan i Valmieru, da bi potom ispali od AIK-a nakon penala u 3. kolu. Ove sezone ih na početku čeka možda i lakši protivnik od Ararata.

Haverfordwest je teškim putem stigao do ovih kvalifikacija, jer su se borili u drugom delu tabele, tačnije u okviru plej-auta, gde su izborili jedino mesto koje je vodilo u doigravanje za 1. kolo kvalifikacija, a tamo su nadigrali Cardiff Metropolitan i Newtown, te su tako obezbedili svoje druge evropske kvalifikacije, a prve su imali u sezoni 2004/05, kada su igrali 1. kolo za Kup UEFA, gde ih je izbacio Hafnarfjordur. Kako to obično biva kod ostrvskih ekipa, igrači su im mahom sa tog podneblja i možemo slobodno da kažemo da se graniče sa amaterskim timom, dok i sama liga Velsa nije preterano interesantna i kvalitetna.

Da sumiramo, Škendija je daleko iskusnija i kvalitetnija ekipa i sve osim jasne i lake pobede ovde bi bilo veliko iznenađenje. Probaćemo sa predlogom „1&2-4“ po kvoti 1.75, a odigraćemo i „1&2-5“ po kvoti 1.45.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje