četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: FC Ballkani – Ludogorets

Na stadionu „Fadil Vokrri“ večeras od 20:45 sastaće se Balkani i Ludogorec u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Balkani ima tržišnu vrednost od oko 4.680.000 evra i najkvalitetniji pojedinac im je centarfor Albion Rrahmani, a generalno je reč o ekipi koja nema većih uspeha na evropskoj sceni. Oni su u sezoni 2022/23 igrali kvalifikacije za Ligu šampiona gde ih je već na startu izbacio Žalgiris, da bi kasnije igrali kvalifikacije za Ligu koneferencija gde su se izborili za grupnu fazu, ali su u grupi sa Slavijom iz Praga, Klužom i Sivasporom zauzeli poslednje, 4. mesto na tabeli. Sada će drugi put zaredom imati priliku da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ih čeka možda i nezgodniji protivnik od prošlogodišnjeg Žalgirisa.

Sa druge strane, bugarski predstavnik, ekipa Ludogoreca, prošle sezone je igrala grupnu fazu Lige Evrope, a zauzevši 3. mesto u grupi obezbedili su plasman u nokaut fazu Lige konferencija, gde su ispali od Anderlehta. Od sezone 2012/12 bugarski prvoligaš je redovan u Evropi, a dobro je poznat i navijačima Crvene Zvezde i Partizana. Ekipa tržišno vredi oko 40.350.000 evra, a desnokrilni Bernard Tekpetey je svakako najistaknutiji pojedinac ekipe, kao i Kiril Despodov, inače reprezentativac Bugarske.

Ne bismo puno trošili reči na razliku u kvalitetu između ovih ekipa, jednostavno je Ludogorec po mnogim parametrima iznad ekipe Balkanija, koji je daleko od kalibra za Ligu šampiona, te nas malo i čudi velika kvota na Bugare, ali ćemo probati da je iskoristimo. Naš predlog je tip „2“ po kvoti 1.73.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje