petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Rakow – Flora

Danas će priliku da obezbedi sebi evropsku jesen imati Rakov i Flora na stadionu „Piłkarski Raków„, koji će se sastati od 20 časova u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedan od možda i najkvalitetnijih timova u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je šampion Poljske, Rakov. Ekipa koja vredi skoro 40 miliona evra, tačnije oko 39.530.000 evra, a svakako da je jedan od najistaknutijih pojedinaca golman reprezentacije Srbije, Vladan Kovačević, ali je sjajan i hrvatski internacionalac, Fran Tudor. Ekipa se pojačala u ovom prelaznom roku, a svakako da je najpoznatije pojačanje John Yeboah koji je stigao iz Slaska, dok je i štoper atinskog AEK-a, Stratos Svarnas, vrlo bitno pojačanje za zadnju liniju poljskog tima. Ovaj tim je relativno svež u Evropi, igrlai su prošle i pretprošle sezone kvalifikacije za Ligu konferencija, a oba puta su zaustavljeni u plej-ofu, prvo od Genta, a prošle godine od Slavije iz Praga.

Flora je iskusni estonski tim koji nema nijednog stranca u svojim redovima, a tržišna vrednost se procenjuje na oko 4.690.000 evra. Kada je reč o evropskim utakmicama, ova ekipa je najbliže bila nekom evropskom takmičenju (pre uvođenja LK) u sezoni 2020/21, kada su ispali u plej-ofu od Dinama iz Zagreba, a borili su se za Ligu Evrope. Najčešće kvalifikacioni ciklus počinju preko Lige šampiona, pa se spuštaju u rang niže, a prošle sezone su ispali već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija od finske ekipe SJK. Takođe, vredi istaći da su u sezoni 2021/21 igrali grupnu fazu Lige konferencija u grupi sa Gentom, Partizanom i Anortozisom, a završili su takmičenje na 4. mestu u grupi.

Jedina prednost Flore može biti što je estonsko prvenstvo u toku, igraju sjajno i vrlo efikasno, a čak i retko primaju golove. Ipak, Rakov bi trebalo da je daleko iznad ostalih estonskih ekipa, tako da ovde verujemo u pobedu domaćeg tima, ali ćemo zbog forme gosta da probamo sa golovima, a tip „3+“ se plaća kvotom 1.58.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje