subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Hamrun – Maccabi Haifa

Večeras će se od 20 časova po našem vremenu sastati Hamrun i Makabi iz Haife, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Centenary Stadium„.

Hamrun je malteška ekipa koja je poznata fudbalerima Partizana, a dobro su ih namučili u plej-ofu za Ligu konferencija prošle sezone. Tržišna vrednost ove ekipe se procenjuje na oko 5 miliona evra, a oni su na evropskoj sceni u sezoni 2022/23 bili prvi put posle dvadeset godina, a sada će imati priliku da se bore i za Ligu šampiona, ali će imati vrlo teškog protivnika. Možda je najbolji pojedinac ekipe Nemanja Krstić, koji je stigao iz kruševačkog Napretka, samo je potrebno da vidimo kako će da se adaptira na uslove igre. Tu su i Roko Prsa i Yuliyan Nenov kao istaknuti pojedinci, inače iz Hrvatske i Bugarske.

Makabi je iz potpuno druge fudbalske sfere, gde im tržišna vrednost iznosi oko 20.540.000 evra, imaju izuzetno kvalitetne pojedince kao što su Dia Saba, Ali Mohamed, Frantzdy Pierrot, Abdoulaye Seck, Dolev Haziza, i tako dalje, a reč je o ekipi koja od sezone 2019/20 aktivno učestvuje u evropskim kvalifikacijama, pa i više od toga. Prošle sezone su igrali grupnu fazu Lige šampiona, gde su čak uspeli i da savladaju Juventus, a svi ih pamte po utakmici sa Zvezdom koji su eliminisali u plej-ofu. Večeras će imati daleko lakšeg rivala, protiv kog ne bi trebalo mnogo da se muče.

Naš predlog za ovaj meč je tip „2“, iako je kvota svega 1.38, ali ne bismo preterano kombinovali sa golovima jer je tek početak sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje