utorak, 21. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Klaksvik – Ferencvaros

Večeras od 20:45 po našem vremenu sastaće se Klaksvik i Ferencvaroš u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Við Djúpumýrar„.

Klaksvik je predstavnik Farskih Ostrva, ekipa čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 2.680.000 evra, a reč je o ekipi koja ima mahom fudbalere iz matične zemlje. U poslednjih nekoliko godina redovni su u evropskim kvalifikacijama, tačnije od sezone 2017/18, ali do grupne faze nekog takmičenja nisu stigli. Najbliže su bili u sezoni 2020/21, kada su ispali u plej-ofu za Ligu Evrope od Dandalka. Ono što može da bude na strani Klaksvika je fantastična forma, te ova ekipa ima 16 pobeda na 16 ligaških utakmica, na svom stadionu imaju skor od 8 pobeda i gol razliku 18:3. Dakle, nenadmašivi su trenutno u ligi, a večeras će na severu Evrope možda biti i manje od 10 stepeni, te će mađarski predstavnik sigurno malo teže da se adaptira na uslove igre.

Sa druge strane terena stiže ekipa iz glavnog grada Mađarske, u pitanju je Ferencvaroš, čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 49.250.000 evra. Od pojedinaca bismo istakli Kristoffera Zachariassena iz Norveške, kao i Adamu Traore iz Senegala, dok je i golman Denes Dibusz vrlo bitan u startnih 11 ove ekipe. Mađarski predstavnik je grupnu fazu nekog takmičenja poslednji put igrao u sezoni 2020/21, kada su igrali grupnu fazu Lige šampiona i završili su 4. u grupi pored Juventusa, Barselone i Dinama iz Kijeva. Od sezone 2019/20 su se ustalili, kada su kvalifikacije u pitanju, i sigurno da i ovog leta ciljaju visoko.

Da li otpisujemo Farane tek tako? Sigurno da ne, verujemo da oni ovde možda mogu i da naprave iznenađenje, a mi ćemo da probamo sa predlogom „D1+“ koji se plaća kvotom 1.68.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje