utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Urartu – Zrinjski (najava meča i prognoza)

Jermenski šampion, ekipa Urartu (nekadašnji Banants), osvojila je u svojoj istoriji dva trofeja prvaka Jermenije, ali se tim nije proslavio u kvalifikacijama za Ligu šampiona koje su igrali samo davne 2013/14 godine, tada su dobili andorsku Santa Kolomu 3:2 na svom stadionu, ali su potom u gostima poraženi 1:0 i po pravilu gola u gostima ispali već na prvoj stepenici. Tim je sastavljen od igrača iz Jermenije i 12 internacionalaca, među kojima je najpoznatiji svakako Jaja Sanogo, nekadašnji napadač Arsenala, koji nema bitniju minutažu u timu, igrač koji svakako može da bude poznat široj publici je i Aras Özbiliz, nekadašnji član Ajaksa i Bešiktaša.

Tokom ovog prelaznog roka ostali su bez nekoliko važnih igrača, prvog golmana Belgaryana koji je pojačao Ararat, potom nema štopera Paramenova (17u/0g), veznog igrača Khurtsidzea (28/2), kao ni napadača – drugog strelca tima Mayrovicha (26u/8g) i prvog strelca tima Khlyobas-a (25u/9g).

Do sada Urartu nema bitnijih uspeha u Evropi, sa predstavnicima iz Bosne i Hercegovine igrali su relativno skoro, sa Sarajevom u sezoni 2018/19 kada su poraženi u oba meča od Sarajeva 1:2 i 0:3, dok su od Širokog Brijega poraženi 2009/10 (poraz na domaćem terenu 0:2 i pobeda u gostima 1:0). U skorije vreme (2019/20) igrali su protiv Čukaričkog koji ih je savladao u dva meča 0:5 i 0:3.

Yaya Sanogo u dresu Urartua.

Ekipa Zrinjskog ima veću tržišnu vrednost od njihovog rivala, tim vredi 8.13 miliona evra, prošle godine uspeli su da stignu do plejof meča za grupnu fazu Lige konferencija, iako su krenuli iz iste ove tačke, prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gde su ispali od Šerifa iz Moldavije (0:0 na domaćem terenu, dok su u gostima poraženi 1:0. U kvalifkacijam za Ligu konferencija prošli su Tiranu 3:2 i 1:0, Tobul 1:0 i remi 1:1, da bi potom ispali od Slovana pobeda na domaćem terenu 1:0, potom poraz u gostima 1:2, da bi posle produžetaka ispali na penale 5:6. Što se tiče promena u timu, ekipa Zrinjskog je slabija za levog beka Bekića (20u/1g), dok je pozajmica istekla napadaču Sučiću (27u/2g) koji se vratio u Dinamo Zagreb. Došlo je dosta pojačanja – Marin iz Istre, Canadjia iz Šibenika, Ramić iz Sarajeva, Mišić iz Tuzle Siti, Stanić iz Rijeke i Kožuli nekadašnji igrač više poljskih i turskih klubova, Ivica Batarelo stigao je iz Kroacije.

Zrinjski je na pripremama savladao Varaždin, Lokomotivu i Posušje, uz poraz od Mure.

Mišljenje urednika: Sezona u Jermeniji je prekinuta u junu pa se može reći da su oba tima van takmičarskog ritma, Jermeni su u prošlosti gubili već ovakve mečeve, a deluje da Zrinjski ima prednost pre svega u činjenici da su sačuvali u potpunosti svoj tim, pripreme su odrađene na maksimalnom nivou pa verujemo da Zrinjski ovde može makar do nerešenog rezultat, a predlog za ovaj meč je igra X2&0-3 gola po kvoti 1,70

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje