utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Žalgiris – Struga (najava meča i prognoza)

Ekipa Žalgirisa je aktuelni prvak Litvanije, a vrednost tima se procenjuje na okvirno 8.3 miliona evra. Oni su u prošloj sezoni ostvarili su plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a imali su zapažen nastup i u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde su stigli do treće prepreke, najpre su bili bolji od Balkanija 1:0 pobeda na svom terenu i 1:1 remi na strani, potom dve pobede protiv švedskog Malma 1:0 i 2:0, a potom poraz od Bodo-a 5:0 u gostima, uz remi 1:1 na domaćem terenu. Potom je usledio meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Ludogreca, poraz u gostima 1:0, pobeda na domaćem terenu 3:2 i potom ispadnaje u produžecima 3:3, čime su izborili grupnu fazu Lige konferencija gde su igrali sa Bazelom, Slovanom i Pjunikom, ostvarili su 2 pobede, 1 remi i 3 poraza. Najbitniji igrači tima su Mamić, Verbickas, Kendysh, Miličković, Kazlauskas, Vilhalmson i Oyewusi. U odnosu na tim koji je počeo novo prvenstvo, otišli su Kyeremeh (13u/2g/1a) i Renana Oliveira (14u/3g/1a) u Sarajevo obojica.

Sa druge strane tim Struge, po prvi put je osvojio titulu prvaka Makedonije, a vrednost tima se procenjuje na 3,62 miliona. Tim će svoje mečeva u Evropi igrati u trening centru reprezentacije Makedonije, jer njihov stadion ne ispunjava uslove. Ono što za njih može da bude problem jeste činjenica da je pet igrača napustilo klub i da su svi imali bitnu ulogu u timu, to su levi bek Merdžani (27u/2g), desnibek Malikj (19u/0g), štoper Pere (23u/0g), desni bočni veznjak Muarem (15u/2g) i napadač Jusufi (24u/1g). Došlo je par pojačanja, ali uglanvom igrači bez iskustva u evro kupovima. Jedini put kada su igrali u Evropi ispali su od letonske Liepaje (poraz kući 1:4 i remi na strani 1:1).

Mišljenje urednika: Domaći tim je u takmičarskoj formi i prošle sezone je stekao značajno iskustvo u Evropi, a čini se i da je kvalitetniji sastav od makedonskog prvaka, pa je po nama ovo pobeda domaćina po kvoti 1,57.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje