nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović u trećem kolu Rodžers kupa

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Kanadi. Lajović je u drugoj rundi savladao domaćeg tenisera Feliksa Ožea Aliasima rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:4.

Gotovo pefrektan meč je iza Dušana Lajovića. Srpski teniser je odigrao bez greške, sjajno na svom servisu, a još bolja na protivnikov.

U prvom setu je bio dosta bolji igrač. Stvarao je više problema protivniku na servisu, a to se na kraju i isplatilove. Prve brejk lopte Lajović je imao u petom gemu, i to vezane. Ipak. Feliks pronazali prave udarce i spasava taj gem. U devetom gemu, Lajović ponovo ima brejk loptu, no ni tu ne koristi. Na kraju, kada se najmanje očekivalo Lajović je napravio brejk u 11. gemu i tu prelomio prvi set, a ispostaviće se i ceo meč.

Od tog trenutka igra mladog Kanađanina se potpuno raspala. Uvodnoj fazi drugog seta Lajović je spasio brejk loptu, što je „ubilo“ u pojam Kanađanina. U narednom gemu Lajović kažnjava greške Feliksa brejkom, koji je na kraju bio dovoljan da se meč privede kraju.

Za plasman u osminu finala Lajović će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Ostali rezultati:

Rud – Čilić 6:3 3:6 6:3
Cicipas – Umber 6:3 6:7 (13:15) 6:1
Opelka – Dimitrov 6:3 6:4
Dakvort – Siner 6:3 6:4
Haris – Lopez 6:2 6:3
Izner – Garin 4:6 6:3 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje