subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope (1/8): Shakhtar – Wolfsburg (najava i prognoza meča)

LIGA EVROPE 1/8 finala

SHAKHTAR DONETSK – WOLFSBURG

Stadion: NSC Olimpiyskiy Stadium (prvi meč 2:1 za Shakhtar)


Prvi meč:

Prvi susret ovih rivala odgiran je takođe pred praznim tribinama, gde je ukrajinski šampion stekao veliku prednost, postigavši dva gola, ono što je zanimljivo to je da su dva puta uz pomoć VAR tehnlogije dosuđeni penali za oba rivala, ali su oba ostala nerealizovana, Shakhtarov penal je golman Wolfsburga odbranio, dok je izvođač Wolfsburga promašio ceo gol.

Shakhtar je novi-stari šampion Ukrajine i svakako najjači tim Istoka Evrope u ovom trenutku, poslednji ligaški meč odigrali su 19.jula, a igrači su odradili deo priprema i odigrali prijateljski meč sa Veresom u kome su slavili 2:0. Za meč sa Wolfsburgom najverovanije neće biti beka Ismaily-a (21/2/5 – četvrtog asistenta tima), dok su svi ostali igrači spremini za meč.

U dosadašnjem takmičenju u Evropi ove sezone, Shakhtar je najpre završio kao treći u grupi Lige šampiona sa ekipama Atalante, Mančester Sitija i Dinamo Zagreba sa skorom 1-3-2. Potom su prešli u Ligu Evrope gde su izbacili Benfiku, pobeda na domaćem terenu 2:1, dok je na strani bilo 3:3.

Moguća postava: Pyatov; Dodô, Kryvtsov, Bondar, Matviyenko; Marcos Antônio, Stepanenko, Alan Patrick; Marlos, Júnior Moraes, Taison


Wolfsburg je sezonu u Bundesligi završio na 7.mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope sledeće sezone, što se tiče ovogodišnje Lige Evrope oni su Oleksandrijom, Sent Etijenom i Gentom prošli dalje uz skor 3-2-1, da bi potom u 1/16 finala u dvomeču bili bolji od Malema, pobedili su u gostima 0:3, a potom su kući poraženi 1:2.

Gosti će na ovom meču biti bez sledećih igrača: Otávio (9/1/2 odbrana), William (20/2/1 odbrana), Mehmedi (26/3/4 napad), Camacho (0/0/0 sredina), Steffen (36/6/3 – sredina – drugi strelac i treći asistent tima):

Oliver Glasner, trener Wolfsburga je rekao: “ Moramo da nađemo balanas u našoj igri, naš pristup je uvek isti. Želimo da pobedimo bez obzira da li igramo na domaćem terenu ili na strani. Naša igra je uvek na pobedu, ali do ne znači da će svi trčati ka napred od prvog minuta. Nećemo propasti ako  ne postignemo dva gola u prvih 10 minuta.“


Mišljenje urednika: Očekujemo jedan zanimljiv meč dve napadački nastrojene ekipe, a kada znamo da nam i rezultat iz prvog meča obećava otvorenu igru, ljubitelji fudbala bi mogli da uživaju u golovima i atraktivnoj igri, izostanak Ismailija zbog povrede ligamenata jeste hendikep za domaćina, ali je po nama izostanak Steffena mnogo veći problem za goste, koji po nama nemaju taj kvalitet da iznenade favorizovanog domaćina. Naš predlog za ovaj meč je igra 1X&2+ po kvota 1,78.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje