petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: AC Milan – Crvena Zvezda (Najava utakmice)

Večeras nas od 21 sat po našem vremenu očekuje revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope, gde će Milan da ugosti Crvenu Zvezdu. Zapravo, u par kratkih crta, sastaju se nekadašnji evropski šampioni. Rezultat iz prve utakmice bio je 2:2, a u poslednjem minutu utakmice, Milan Pavkov je doneo, ispostaviće se, jako bitno poravnanje ekipi iz Ljutice Bogdana.

Sudeći po kvotama, Milan je favorit, kako za trijumf, tako i za prolaz u narednu fazu, ali daleko od toga da će to biti lak zadatak. Iako su delovali kao kandidat za prvo mesto u  italijanskom prvenstvu „Serie A„, lošija igra u poslednja dva kola, te porazi od Specije 2:0 i Intera 0:3, direktno su uticali na to, da sada Inter ima 4 boda više, uz isti broj odigranih utakmica. Kada je reč o konkretnoj igri Milana u ta dva meča, ista je delovala prilično bledo i bezidejno, iako je Milan igrao u prilično čvrstom sastavu. Takođe, u Ligi Evrope, makar kada je reč o nokaut fazi, nisu pružili onoliko kvalitetnu partiju, koliko se to od njih moglo očekivati. Iako se kroz medije provlači podatak da je Zvezda u Beogradu igrala protiv 2. ekipe Milana, treba biti objektivan, i reći da ni 1. ekipa Milana, ako je možemo tako nazvati, ne ume uvek da nađe idealno rešenje za dolazak do gola protivnika.

Sa druge strane, Crvena Zvezda večeras nema šta da izgubi, a upravo je Liga Evrope poznata po tome da favoriti ne uspevaju uvek da se izbore za pobedu. Kada je reč o Superligi Srbije, Zveda ima 6 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan, kao i utakmicu manje, te ima priliku da poveća bodovnu razliku na čak 9 bodova prednosti. Dakle, bez sumnje, sav fokus biće usmeren na jako bitnu utakmicu za srpski fudbal.

Ono što može da brine Stankovića jeste da neće igrati Milan Rodić i Nemanja Milunović zbog kartona, dok nema ni zimskog pojačanja Aksela Bakajoka i mladog Strahinje Erakovića. Još uvek nije poznato da li će Veljko Nikolić igrati, dok će Mirko Ivanić sigurno biti spreman za utakmicu. Aleksandar Katai je i dalje pod znakom pitanja. Za Milan neće igrati Ismael Bennacer i Mario Mandžukić.

Zaista je teško spekulisati i nagađati u kojim bi sastavima ove dve ekipe mogle da izađu na teren, ali jedno je sigurno, ovo neće biti laka utakmica, ni za jedne, ni za druge. Treba biti objektivan, i mi generalno izbegavamo tipovanje na ovakvim susretima, ali verujemo da večeras obe ekipe mogu do gola. Prvo, Zvezda, ukoliko želi dalje, mora da ide na gol, a Milan, sa druge strane, mora da „izvuče“ makar remi. Samim tim, tip „GG“ se plaća kvotom 1.85, a ako neko veruje u plasman Crvene Zvezde u osminu finala, tip „Ide dalje 2“ se plaća kvotom 6.50.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje