subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga konferencija 2022/23: Racing Luxembourg – Čukarički (najava utakmice)

Racing Luxembourg i Čukarički sastaće se večeras od 20 časova u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Obe ekipe su u prvom kolu bile slobodne, te su znale od starta da će igrati jedna protiv druge. Rasing je sezonu završio na tek 7. mestu u prvenstvu Luksemburga i isto mu ne bi donelo Evropu, da nije krajem maja osvojio Kup, i na taj način obezbedio sebi makar 2 evropske utakmice. Sa druge strane, sjajna sezona Čukaričkog je iza nas, koju je završio na 3. mestu na tabeli.

Prvenstvo Luksemburga nije započelo, dok Superliga Srbije ulazi u 3. kolo, a Čukarički je iz prva dva izvukao poraz i pobedu, protiv TSC-a i Novog Pazara, redom.

Kada je reč o timu iz Luksemburga, oni su svega tri puta učestvovali u evropskim kvalifikacijama, poslednji put prošle sezone su igrali protiv Breidablika u okviru 1. kola kvalifikacija za LK, gde su ispali ukupnim rezultatom 5:2, a ispadali su ranije u kvalifikacijama za Ligu Evrope od rumunskog tima Viitorul Constanta, a i sada već davne 2008. godine od Kalmara u okviru kvalifikacija za Kup UEFA. Čukarički je daleko iskusniji na evropskoj sceni, a prošle sezone su savladali azerbejdžanski Sumgait u 2. kolu, a u 3. im je zaustavio Hamarbi. Pretprošle sezone su igrali u kvalifikacijama za LE, gde su prvo izbacili Banants iz Jermenije, a potom ih je izbacio Molde. Sve u svemu, tim koji ipak ima daleko više iskustva u ovakvim utakmicama.

Ono na šta mi ciljamo jeste da će obe ekipe ući obazrivo u ovaj evropski meč, neće želeti da srljaju i da naprave neku grešku. Stoga, očekujemo mirniji početak utakmice, ali i da gosti odu kući makar sa remijem. Tip „X2&1P0-1“ plaća se kvotom 1.58.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje