subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Nacija (plej of za odlazak na EP) – Srbija – Škotska (najava meča)

Od 20 časova i 45 minuta na progaramu je susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske, za obe selekcije ovo će biti velika prilika da se vrate na veliku scenu, naime Srbija je poslednje Evropsko prvenstvo igrala davne 2000-te godine, dok je Škotska poslednje učešće na nekom takmičenju zabeležila na Svetskom prvenstvu 1998.godine.

Meč će se igrati na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, bez prisustva publike

Selekcija Srbije je u okviru C grupe Lige Nacija ostvarila zapažen rezultat i uspela da zauzme prvo mesto u konkurenciji Rumunije, Crne Gore i Litvanije, sa skorom 4 pobede i 2 remija uz gol razliku 11:4. Potom je slavila u gostima protiv selekcije Norveške u polufinalu plejofa 1:2 i definitivno odigrala najbolji meč pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića.

U okviru nove Lige Nacija deluje kao da reprezentativci Srbije nisu raspoloženi za pružanje maksimuma pa za sada igraju jako loše i imaju loš rezultat i pored solidne igre u Turskoj na gostovanju, trentno su na učinku 2 remija i 2 poraza uz gol razliku 3:6.

Što se tiče kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo selekcija Srbije završila je kao treća u grupi sa Ukrajnom, Portugalom, Luksemburgom i Litvanijom, uz učinak 4 pobede, 2 remija i 2 poraza i gol razlikom 17:17.

Što se tiče izostanaka, u timu nema defanzivca Nikole Maksimovića (25/0) iz italijanskog Napolija odlukom selektora, kao i veznjaka Adema Ljaljića (47/9) iz Bešiktaša iz istog razloga, dok je Filip Đuričić (29/4) zaražen virusom kovid 19 i zato ga nema na spisku.

Selektor Tumbaković je u najavi meča rekao: ,,U mojim godinama verovatno je ovo najvažniji meč koji ću voditi. Svaka naredna je najvažnija, a ova ima tu dimenziju, stvarno ispada da je najvažnija. Igrao sam finale kupa ili poslednju utakmica koja je odlučivala šampiona lige. Ispada da jeste u ovoj situaciji najvažnija utakmica za mene. Ne znam ima li tajnog aduta, ali imamo u ekipi igrače koji mogu da rezultiraju. Nije samo Mitrović igrač koji daje golove. Imamo grupu igrača koja u svakom momentu može da postigne gol. Ne bih rekao da su to tajni aduti.“

Selekcija Škotske je najpre u grupnoj fazi prve lige Nacija zauzela prvo mesto u grupi sa Izraelom i Albanijom sa učinkom od 3 pobede i 1 poraza uz gol razliku 10:4. Poraženi su na gostovanju u Izraelu sa 2:1. U baražu je selekcija Škotske opet igrala sa Izraelom koji je savladala posle penala i tako došla u priliku da igra sa Srbijom za prolazak na EP.

Što se tiče nove Lige Nacija, Škotska i tu igra jako dobro i trenutno je prava u konkurenciji Češke Repulike, Izraela i Slovačke, sa učinkom od 3 pobede i 1 remija i gol razlikom 5:2, naročito bitna ima je pobeda u gostima protiv oslabljene Češke koja je igrala sa B selekcijom zbog kovid problema u kampu A selekcije.

U okviru kvalifkacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, zauzeli su 3.mesto u grupi sa Belgijom, Rusijom, Kiprom, Kazahstanom i San Marinom uz učinak od 5 pobeda i 5 poraza i gol razlikom 16:19. Naročito su ostali upečatljivi porazi od Belgije 3:0 u gostima 0:4 na domaćem terenu, potom 0:4 u gostima protiv Rusije i 1:2 na domaćem terenu od istog rivala, kao i poraz od Kazahstana u gostima 3:0.

Što se tiče tima, za ovaj meč trener ne može da računa na defanzivca Noriča, Grant Hanley (29/1), potom ni na napadače Steven Naismith (51/10) iz Hartsa, James Forrest (35/5) iz Seltika i krilnog napadača Ryan Frasera (14/2) iz Njukastla.

Selektor Klark je pred put u Beograd rekao:,,Kada idete na svaku utakmicu, kažete igračima da bi trebalo da daju sve od sebe. Ali, kada je ovaj meč u pitanju, koji ima ogroman značaj, ne morate igračima ništa da kažete. Njima je sve jasno. Svesni su da kod ovakvih utakmica ako odu sa terena, a da nisu dali sve od sebe, nikada neće preboleti tu noć.Radilo se dobro na treninzima, kao i uvek, momci su raspoloženi, fokusirani. Ovo je fudbal, igra, možemo da pobedimo ili da izgubimo. Velika je nagrada koju će dobiti pobednik. Ali mi moramo da ostanemo i pored svega verni principima kojih smo se držali u prethodnim mečevima.“

Mišljenje urednika: Selekcija Škotske u gostima nema naročitih uspeha, pobeda nad Češkom je plod toga što je domaća selekcija igrala sa B timom, na poslednjih 10 gostovanja imaju 6 poraza (Rusija, Belgija, Kazahstan, Izrael, Peru i Meksiko) i 4 pobede (Albanija, San Marino, Kipar i Češka), smatramo da je selekcija Srbije mnogo kvalitetnija, ali da nas svakako očekuje velika borba i otpor Škotske koja igra čvrsto i neće tako lako dozvoliti da propusti istorijsku šansu, naš predlog je pobeda Srbije 1,70, a takođe možda možemo probati i sa prelazom X-1 po kvoti 4,35!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje