petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Makabi Haifa – Olimpijakos (najava utakmice)

Danas na programu pet mečeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u Izraelu će se sastati prvak Izraela – Makabi Haifa i prvak Grčke – Olimpijakos. Meč počinje od 19 časova.

Makabi Haifa ulazi u meč protiv Olimpijakosa sa željom da ove godine stignu do neke grupne faze u Evropi, pre par dana poraženi su u okviru Super kupa protiv Hapoel Beer Sheve posle penala, u regularnom delu bilo je 1:1. Prošle godine Makabi je ispao već na prvoj prepreci od kazahstanskog Kairata (1:1 na domaćem terenu i poraz u gostima 2:0). Što se sastava tima tiče otišao je veznjak Jose Rodriguez (38u/0g/3a), kao i napadač Godsway Donyoh (41u/6g/3a). Dovedeno je i par pojačanja, napadač Pierrot doveden je iz Gengampa za 1,6 miliona evra, iskusni australijski napadač Rukavitsya stigao je iz Hapoel Beer Sheve, a desni bek Sundgren došao je iz Arisa.

Za današnji meč faliće im trojica igrača: Mahmoud Jaber (31u/3g/6a – vezni red), Raz Meir (37u/0g/3a desni bek), Ben Sahar (36u/3g/2a – napad)

Što se tiče Olimpijakosa oni su prošle sezone ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, prošli su azerbejdžanski Nefči, da bi potom ispali od Ludogoreca. Ove godine žele ponovo do grupne faze Lige šampiona i u tom maniru su se i pojačavali, nekadašnji napadač Fulama, Aboubakar Camara stigao je iz Arisa za 5 miliona evra, desno krilni napadač Philip Zinckernagel stigao je za 2 miliona iz Votforda, Pipa – desni bek stigao je iz Hadersfilda, napadač Denis Alijagić stigao je iz Slavije, a desni bek Šime Vrsaljko stigao je iz Atletiko Madrida. Nijedan bitan igrač nije napustio tim iz Pireja.

Izostanci za danas: Ba (28u/0g/0a – štoper), Athanasios Androutsos (27u/0g/2a – desni bek) i novajlija Ahemed Hassana koji se vratio sa pozajmice iz Konyespora.

Mišljenje urednika: Ekipa Makabi Haife nije igrala grupnu fazu od sezone 13/14 kada su igrali Ligu Evrope, sada su u odličnoj poziciji da stignu makar do Lige konferencija, ali svakako da se neće predati ni u ovim kvalifikacijama, igraju dosta tvrdo, što su pokazale i prijateljske utakmice protiv belgijskih i holandskih klubova, sa druge strane ni Olimpijakos nije blistao u pripremama i takođe im nije počelo prvenstvo, po nama strelci neće biti preterano raspoloženi pa predlažemo igru 0-2 gola po kvoti 1,65.


Liga šampiona 2022/23: Ferencvaroš – Slovan Bratislava (najava utakmice)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje