četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Ferencvaroš – Slovan Bratislava (najava utakmice)

Danas na programu pet mečeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u Mađarskoj – Budimpešta će se sastati prvak ove zemlje – Ferencvaroš i prvak Slovačke – Slovan iz Bratislave. Meč počinje od 20 časova.

Ferencvaroš, kao i čitav fudbal u Mađarskoj doživljava renesansu i stvara klub koji se vraća na staze stare slave, igrajuči gotovo redovno i u evro takmičenjima grupne faze. U prethodnom kolu kvalifikacija savladali su Tobol, posle 0:0 u gostima, slavili su na domaćem terenu sa 5:1, a pojačenje iz Šerifa – Adama Traore pokazao je koliko će značiti zeleno-belima u ovoj sezoni. Prošle sezone ispali su u plejof fazi od Jang Bojsa sa dva identična poraza 3:2.  Što se tiče tima defanzivac Miha Blažić (26u/0g) je otišao, ali je okosnica tima zadržana i pojačana sa pomenutim Adama Traoreom, potom iz belgijskog Luvena stigao je ofanzivni vezni Mercier, štoper Knoster stigao je iz holandskog Heraklesa, a Rasmus Helander iz danskog Alborga.

Izostanci: Mmaee (odigrao oba meča protiv Tobola – spoljni igrač), Zubkov (20u/1g napad).

Što se tiče ekipe Slovana oni su prebrodili prepreku u vidu gruzijskog Dinamo Batumija, posle prvog meča u Slovačkoj bilo je 0:0, dok je u revanšu Slovan slavio posle produžetaka 1:2 i tako su došli na megdan Ferencvarošu. Vrednost tima procenjena je na 22,3 miliona evra, a u odnosu na tim koji je osvojio titulu, nije bilo odlaska bitnih igrača, a stigla su i neka pojačanja poput Juraja Kucke iz Parme, potom Voeta iz Cvoela, Giorgi Chakvetadze iz Genta, Ramirez iz Dinamo Kijeva. Slovan je slavljem protiv Batumija prekinuo niz od pet poraza u kvalifikacijama u gostima, redom su gubili van svog stadiona od Jang Bojsa 3:2 (2021), Šamroka 2:1 (2021), KI Klaksvika 3:0 (2020), Sutjeska 1:1 (poraz na penale 2019), BATE 3:0 (2014).

Mišljenje urednika: Ferencvaroš je napravio tim sastavljen uglavnom od igrača iz Afrike, tim je superbrz i zaista deluje jako dobro, posebno napadačka trojka Adama Traore, Nguen, Boli, kao i džoker Basej, ekipa Slovana nije blistala, ali je prošla, pokušaće i sada da se suprotstave pre svega jakom defanzivom, ali po nama danas su bliže porazu, pobeda Ferencvaroša plaća se kvotom 1,50, a to je upravo i naš predlog za meč.


Liga šampiona 2022/23: Makabi Haifa – Olimpijakos (najava utakmice)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje