četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Midtjylland – AEK Larnaca (najava utakmice)

Danas je na progaramu sedam mečeva u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a od 19:45 igra se duel koji će privući pažnju i navijača Partizana, jer će poraženi iz ovog dvomeča danskog i kiparskog tima na megdan crno- belima.

Ekipa Midtjylanda zauzela je drugo mesto u okviru Danske Super lige sa tri boda manje od FC Kopenhagena, ostvarili su skor 20 pobeda, 5 remija i 7 poraza uz gol razliku 59:33. Tim najčešće igra u formaciji 3-4-3 i 3-5-2. Ključni igrači u timu su štoper Erik Sviatchenko, potom krilni napadač Anders Dreyer koji prosečno učestvuje u 1,08 golova i asistencija za 90 minuta, a tu je i centralni vezni igrač Evandro koji je najkreativniji igrač od kog sve kreće u napadu njegovog tima. Midtjiland je prošlu sezonu završio u trećoj fazi kvalifikacija kada je ispao od PSV-a, ukupnim rezultatom 6:0, ali je pre toga izbacio favorizovani Seltik, 1:1 u gostima i pobeda na domaćem terenu posle produžetaka 2:1. Za vikend im je počela liga gde su iznenađujuće remizirali sa Randersom 1:1.

Za danas će im faliti drugi strelac iz prošle sezone, brazilac Júnior Brumado (23u/8g/1a)

,,Španski“ kiprani zbog velikog broja igrača iz Španije u sastavu predstavljeće Kipar u kvalifikacijama za Ligu šampiona, oni su prošle sezone zauzeli 2.mesto u ligi sa skorom 14 pobeda, 12 remija i 6 poraza i gol razlikom 44:29. Tim je prava legija stranaca, najviše je igrača iz Španije zbog činjenica da su poslednjih nekoliko trenera Španci, dosta iskustva igranja u Primeri i Segundi imaju ovi igrači, a tu su i makedonski reprezentativac i prvi strelac tima Ivan Tričkovski, kao i nekadašnji mladi reprezentativac Engleske – Derbišajer. Tu je još jedan Englez, Venecuelanci, Portugalac, Izraelac, prava mala legija stranaca čija je vrednost procenjena na 11,98 miliona evra.

Izostaci: novajlije Brunog Gama (vezni red) i Rafa Lopez (napad) nisu na raspolaganju za današnji susret.

Mišljenje urednika: Očekuje nas zanimljiv dvomeč u kojem blagu ulogu favorita prepuštamo Dancima, ali je činjenica da će oni već danas morati da probaju da reše utakmicu jer ukoliko odu na Kipar, sačekaće ih vrlo neprijateljsko i vatreno raspoloženje domaće publike, visoke temperature u odnosu na Dansku i motivisan rival, tako da večeras smatramo da će Midtjland dati sve od sebe da dođe makar do dva gola, pa je naš predlog igra D2+ po kvoti 1,57.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje