subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Slovan Bratislava – Dinamo Batumi (najava utakmice)

Danas je na programu sedam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, a na stadionu u Bratislavi, sastaće se Slovan, šampion Slovačke i gruzijski tim Dinamo Batumi

Što se tiče ekipe Slovana ne može se reći da čelnici kluba spavaju mirno posle odrađenih prirpema i samo jedne pobede tokom njih iako u ovom periodu rezultat nije primarna stvar, ali utiče na formiranje samopouzdanja tima, u prvom susretu priprema savladali su austrijski Rid 3:0, da bi potom remizirali protiv DAC-a, pa dva poraza od Plzena i Lisena i potom remi u generalnoj probi protiv Brna 2:2. Vrednost tima procenjena je na 22,3 miliona evra, a u odnosu na tim koji je osvojio titulu, nije bilo odlaska bitnih igrača, a stigla su i neka pojačanja poput Juraja Kucke iz Parme, potom Voeta iz Cvoela, Giorgi Chakvetadze iz Genta, Ramirez iz Dinamo Kijeva. Slovan nije poražen u poslednjih 7 mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu, 4 pobede i 3 remija (pobede Ludogorec 2:1, TNS 1:0, Šerif 2:1, Šamrok 2:0, a remi Bate 1:1, Sutjeska 0:0 i Young Boys 0:0)

Što se tiče Dinamo Batumija, oni su posle dva druga mesta 2019-te i 2020-te po prvi put uzeli titulu 2021. godine i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvi put u istoriji kluba. Prošle godine su u okviru Lige konferencija, izbacili Tre Pene iz San Marina sa dve pobede 3:0 i 4:0, a potom BATE Borisov, poraz na domaćem terenu 0:1, a potom pobeda u gostima 4:2, da bi potom ispali od turskog Sivaspora, poraz na domaćem terenu 1:2, a potom ispadanje u produžecima u gostima (slavili 1:0 u regularnom delu), dok je rezultat na kraju meča bio 1:1. Trenutno je njihova liga u toku, a oni posle 20 kola imaju 9 bodova više od drugoplasiranog Dinamo Tbilisija. Brazilski igrač Flamarion je najbolji igrač tima, uz domaće igrače Z. Davitashvilia i V. Mamuchashvilia.

Mišljenje urednika: Iako je Slovan postavljen za velikog favorita, činjenica da će ovo biti neizvestan dvomeč, ono što je po nama sigurno to je da neće biti odluke u prvom meču koji će od dva tima proći u narednu fazu, pa je po nama predlog 1X&0-3 gola po kvoti 1,60 realan za današnji meč.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje