četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Maribor – Shakhter Soligorsk (najava utakmice)

Danas je na programu sedam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, a na stadionu u Mariboru, sastaće se Maribor, šampion Slovenije i beloruski tim Shakter iz Soligorska.

Ekipa Maribora je prošle sezone došla do titule prvaka Slovenije i posle sezone 19/20 ponovo će predstavljati ovu zemlju u kvalifikacijama za najjače takmičenje na kontinentu, prošli put prošli su dve runde, najpre islandski Valur, pa potom švedski AIK, da bi potom ispali od norveškog Rosenborga (oba meča poraz 3:1). Ono što donekle može da brine sve u klubu su slabiji rezultati tokom priprema, savladan je niželigaš Čarda Martijanci 5:0, potom su poraženi od Škendije 1:0, a potom su odigali tri remija, Spartak Trnava 2:2, Tuzla City 1:1 i Partizan Tirana 1:1. Ono što je veliki problem jeste odlazak najboljeg strelca tima Ognjena Mudrinskog koji je na 27 mečeva postigao 17 golova, a inače su tim koji je postigao 57 golova na 26 mečeva, pa je defanziva nešto što im je donelo titulu.

Što se tiče pravaka Belorusije, ekipa Shakhtar Soligorska drugu godinu zaredom će pokušati da prođe ovu rundu kvalfikacija, prošle sezone ispali su od bugarskog Ludogoreca koji ih je u oba meča savladao 1:0. Što se tiče trenutne forme, sezona u Belorusiji je u toku, a tim Shaktara je tek 6-ti, skor 6-3-3 (14:7), slično poput Maribora, poznatiji su po svojoj defanzivi koja je u dosadašnjem delu lige na 12 mečeva primila samo 7 golova. Cela ekipa sastavljena je uglavnom od domaćih igrača, osim napadača Darboa (5 golova na 11 mečeva) koji je iz Gambije i srpskog internacionalaca Ivana Ivanovića. Stigla su još tri pojačanja koja će moći da igraju na ovom meču i u pitanju su internacionalci iz Togoa, Brazila i Albanije.

Mišljenje urednika: Ekipa Maribora dosta bolje u Evropi igra na svom stadionu, ali će odlazak Mudrinskog koji je bio udarna igla dosta otupeti napad ovog tima, što se tiče gostiju, ni oni nisu preterano efikasni, samo 14 golova na 12 mečeva pokazuju da i oni nisu tim koji igra na gol više, pa smo se opredelili za dva predloga koji po nama imaju dosta dobre šanse za prolazak, igra na golove od 0-2 deluje realno po kvoti 1,60, dok je kombinacija XppVX plaćena kvotom 1,68.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje