četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Tobol – Ferencvaroš (najava utakmice)

Tobol i Ferencvaroš sastaće se danas od 16 časova po našem vremenu u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tobol je šampion Kazahstana, dok u tekućoj sezoni zauzima 4. mesto, ali je borba za vrh prilično izjednačena i prvoplasirana Astana ima svega 2 boda više od Tobola. Sa druge strane, Ferencvaroš je sezonu završio na 1. mestu uz čak 12 bodova više od Kišvarde i tako obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona. Pripremali su se za novu sezonu gde su ostvarili skor od 3 pobede, 1 remija i 1 poraza.

Kada je reč o kvalifikacijama za LŠ, Tobol je poslednje igrao 2011. godine, a tada je već u drugom kolu izgubio od Slovana iz Bratislave. Sa druge starne, Ferencvaroš je prošle sezone igrao u Ligi Evrope, jer je izgubio u plej-ofu za Ligu šampiona, a u Ligi Evrope su bili poslednji u grupi sa Bajer Leverkuzenom, Real Betisom i Seltikom.

Tržišna vrednost Tobola se procenjuje na 11.130.000 evra, a Ferencvaroša na 42.800.000 evra. Aïssa Laïdouni, Adama Traoré i Marquinhos su najveće pretnje po gol Tobola, dok u Tobolu mahom igraju Kazahstanci. Igor Sergeev je možda i najveća pretnja po gol Ferencvaroša, ali videćemo kako će se snaći na terenu protiv vrlo iskusnih Mađara. Interesantno je da je najbolji strelac Ferencvaroša za sezonu 2021/22 u LE bio je Myrto Uzuni, koji je prešao u Granadu.

Sve u svemu, vrlo teška situacija za domaći tim, u goste im dolazi kvalitetnija ekipa, ali Kazahstanci umeju da budu nezgodni kod kuće. U ovim ranijim terminima često ne bude previše golova, treba istaći da je kod Tobola prvenstvo u toku, ali je pitanje koliko će to uticati na konačan ishod. Verujemo da će Ferencvaroš biti zadovoljan i remijem, samo da ne ide kući sa rezultatskim deficitom, stoga tipujemo da će ostati neporaženi, a kvota za tip „X2&0-3“ je 1.78.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje