ponedeljak, 13. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Pjunik Jerevan – Cluj (najava utakmice)

Danas je na programu osam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, a meč koji će se odigrati u Jermeniji od 18 časova, igra se između domaćeg Pjunika i rumunskog prvaka Kluža.

Ekipa Pjunika je aktuelni šampion Jermenije, gde su sezonu završili sa bodom više od Ararata. Zanimljivo je da oni nisu učetvovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona još od 2015-te godine kada su i bili poslednji put šampioni pre ove titule, tada su prošli prvu rundu protiv Folgorea (dve pobede 2:1), da bi potom ispali od Moldea (poraz u gostima 5:0, pobeda na domaćem terenu 1:0). Tim je mešavina domaćih igrača i stranaca, a najviše stranca ima iz Srbije, čak četiri, uz dva Ukrajinca, po jednog Estonca, Nigerijca, Brazilca i igrača iz Rusije, Kazahstana, Hrvatske i Makedonije. Ukupna vrednost tima je procenjena na 6,66 miliona evra. Tim je dosta promenjen u odnosu na sezonu pa je stiglo i dosta pojačanja, čak 10, to su defanzivci Artur Avagyan, Sergiy Vakulenko, Mikhail Kovalenko, Boris Varga, veznjaci Davit Davidyan, Andre Mensalao, Nemanja Mladenović, kao i napadači Luka Juričić, Marjan Radeski i Jusuf Otubanjo.

Ekipa Kluža , prvaka Rumunije za sezonu 2021/22, odigrala je četiri prijateljska meča na pripremam za novu sezonu pobedili su slovenački Kopar 0:2, potom srpski Napredak 0:3, Partizan 0:1 i Hajduk iz Splita u generalnoj probi 0:2 i sa četiri pobede i gol razlikokm 8:0 na uspešan način su okončali pripreme. Svi najbitniji igrači iz prošle sezone su tu, poput napadača Debeljuha, potom veznih igrača Deaca i Petrila, defanzivaca Burca i Manea, a stigla su i neka pojačanja Vito Hammershöy-Mistrati je plaćen 400 hiljada danskom Randersu i pojačanje vezni red, dok je napadač Jefté Betancor stigao iz Farula za 300 hiljade evra. Odlazak alžirca Omranija jeste donekle oslabilo ofanzivnu liniju, iako je ona izgledala sasvim dobro tokom priprema.0

Prethodne sezone, Kluž je stigao do poslednje stepenice pred ulazak u Ligu šampiona, najpre je izbačen Borac iz Banja Luke (3:1 pobeda kući, poraz u gostima 2:1), potom tim iz Gibraltara – Lincoln Red Imps (pobede 2:0 na domaćem terenu i 1:2 u gostima), da bi potom ispali od Young Boysa (1:1 na domaćem terenu i poraz u gostima 3:1).

 Da se meč igra u Rumuniji predlog bi gotov izvesno bio sigurna pobeda Kluža, ali činjenica da će utakmica biti igrana u Jerevanu, donekle će promeniti izgled utakmice, iako očekujemo potpunu dominaciju Kluža, nadamo se sa makar jednim golom u mreži domaćina, naš predlog je 2&0-3 gola po kvoti 2,00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje