utorak, 14. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga konferencija 2022/23: St Joseph’s FC – Larne (najava utakmice)

Danas nas očekuju dva meča u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, a od 19 časova nas na Gibraltaru očekuje duel između domaćeg St.Josepha i ekipe Larne iz Severne Irske.

Ekipa St.Joseph’s je učešće u kvalifikacija za ovo takmičenje izobrila zauzimanjem 3.mesta u ligi Gibraltara i ovo će biti njihovo drugo učešće u kvalifikacijama za ovo takmičnje, prošle godine ispali su posle dvomeča sa estonskim timom Levadija, poraz u gostima 3:1, uz remi na domaćem terenu 1:1. St.Josephs je tim koji je sastavljen uglavnom od španskih igrača, prosečna startost tima je 28 godina, a tim vredi po proenama oko 935 hiljade evra. Tokom ovog prelaznog roka, klub su napustili dvojica važnih igrača, napadač Juanfri koji je postigao 18 golova, na 19 mečeva prošle sezone, kao i levokrilni napadač Nano, koji je na 18 mečeva, postigao 7 golova uz 9 asistencija, takođe pozajmice su istekle krilnom napadaču Tj Brimi (15/3/5) i veznom igraču Julian Valerinu (18/4/8). Sve važni igrači tima.

Sa druge strane ekipa Larne, takmičenje u ligi Severne Irske, završila je na 5.mestu što im je donelo borbu u plej ofu za Ligu konferencija, gde su najpre savladali Colariane 2:0 u polufinalu, a potom u finalu i Glentoran u gostima 2:4. Tokom pripremnog perioda, poraženi su od Dundalka 2:1 i od Hamiltona 3:0, dok su u generalnoj probi savladali TNS 2:0. Vrednost tima se procenjuje na 2,39 miliona evra, a prosečna startost u timu je 24,6 godina. I oni su ostali bez napadača David McDaid-a (45/14/3), ofanzivnog veznog Lee Lyncha (42/8/2), nema ni napadača Ronan Hale-a (42/15/3), kao ni levokrilnog napadača Navid Nasseria (28/4/3). Stigla su i neka pojačanja. Larne je prošle sezone imao zapažen nastup u Ligi konferencija, izbacili su najpre Bala Town iz Velsa (oba meča pobede 1:0), potom danski AGF (pobeda na domaćem terenu 2:1 i remi u gostima 1:1), potom poraz od Pakos Fereire (4:0 poraz u gostima, uz pobedu 1:0 na domaćem terenu)

Zapažen nastup Larnea prošle sezone, sigurno je doprineo da tim stekne određeno iskustvo u međunarodnim mečevima, dok tim sa Gibraltara ipak u potpunosti čine amateri i ljudi koji prevashodno zarađuju radeći regularne poslove, dok je tim Larne poluprofesionalni gde imaju u igrače koji žive od fudbala, činjenica da su Hale i McDaid koji su postigli po dva gola prošle godine promenili klub, ne bi trebala da poljulja ambicije gosta, a mi se opredeljujemo za igru na golove u kombinaciji zbog činjenice da je ipak prvi meč u sezoni za oba tima, a igra I0-1&II0-3 plaća se kvotom 1,55.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje