petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Morbideliju pobeda u Aragornu

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli pobednik je trke za Veliku nagradu Teruela na stazi u Aragornu. Ovo je druga pobeda u sezoni za Morbidelija, a na pobedničkom postolju su mu se pridružio dvojac iz Suzukija Aleks Rins i Žoan Mir.

Početak trke je bio izrazito turbulentan, jer je već na startu bilo dva incidenta. Osvajač pol pozicije Takaaki Nakagami je rano napravio grešku i završio van staze, a u drugom incindentu su učestvovali Džek Miler i Bred Binder nakon kog su obojica završili van staze. Svu ovu zbrku je najbolje iskoristio upravo Morbideli koji je preuzeo prvo mesto i sigurno ga sačuvao do kraja trke. Jedini ko je iole mogao da prati ritam Morbidelija je bio Aleks Rins, ali Španac nije previše ugrožavao Morbidelija.

U ranoj fazi trke za treću poziciju su se žestoko borili Žoan Zarko iz Avintije i Žoan Mir iz Suzukija. Pored njih tu si bili još Aleks Markes iz Repsol Honde i Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe. Na kraju kao pobednik je izašao Žoan Mir, a Aleks Markes je napravio grešku i završio van staze.

Četvrto mesto je zauzeo vozač KTM-a Pol Espargaro, peti je bio Zarko ispred Migela Oliveire (Teh 3 KTM), Fabia Kvartarara (Petronas Jamaha) i Maverika Vinjalesa (Jamaha). Prvih deset kompletirali su Iker Lekuona (Teh 3 KTM) i Danilo Petruću (Dukati).

U generalnom plasmanu vodi Žoan Mir sa 137 bodova. Drugi je Fabio Kvartararo sa 14 poena manje, a treći Maverik Vinjales sa 118 bodova.

Mogo GP šampionat se nastavlja 8. novembra kada se vozi trka za Veliku nagradu Evrope.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje