četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave WTA turnira u Sankt Peterburgu i Tajpeju

Australijan open je iza nas. Za neke je prošao dobro, za neke ne, a mi se okrećemo novim turnirima i nadamo se novim pobedama.
U toku ove nedelje neće biti ni jednog ATP turnira, jer se tokom sledećeg vikenda igra Dejvis kup, dok će dame igrati u Sankt Peterburgu i Tajpeju. Mi smo se potrudili da vam ukažemo na koje igračice treba obratiti pažnju u ovim kratkim najavama.

WTA Sankt Peterburg:

Ovo je relativno nov turnir, jer je svoje prvo izdanje imao 2016. godine. Igra se u dvoranskim uslovima, a podloga je poprilično brza. Turnir je zaista jak, a to potvrđuje i nagradni fond koji iznosi 733 900 dolara što je za turnir ove kategorije respektabilna cifra.

Najzvučnija imena koja će ovde nastupiti su:

Prva igračica sveta Karolina Woznjacki (postoji velika mogućnost da ona ovaj turnir ne odigra, jer je osvojila Australijan open, ali za sada nije izašla zvanična informacija), Jelena Oštapanko, Dominika Cibulkova, Daria Kasatkina, Petra Kvitova i još mnoge.
Kao što vidite sam vrh svetskog tenisa se okupio u Sankt Peterburgu, a ovih imena se ne bi postideo ni jedan masters.

Igračice na koje treba obratiti pažnju su:

1) Kristina Mladenović

Iako joj ne ide najbolje u singlu (12 poraza za redom ako se računa i prethodna sezona) popularna Kiki mora da odigra jedan turnir kako zna i kako ume. Ona ovde brani titulu koju je osvojila prošle sezone što znači da brani nešto veći broj poena, a neko rano ispadanje bi značilo i nešto veći pad na WTA listi.
Svakoj seriji dođe kraj pa možda Mladenović ovde konačno proigra.

2) Dominika Cibulkova

Cibulkova kao i Mladenović brani veliki broj poena. Ona je prošle sezone igrala polufinale, a sezonu pre toga igrala je četvrtfinale. Odgovaraju joj ovi uslovi pa ne vidimo razlog zašto Cibulkova ne bi nastavila sa dobrim igrama ovde u Rusiji.

3) Julija Gergez

Poslednja teniserka na koju vam skrećemo pažnju jeste sjajna Nemica Julija Gergez. Bez obzira što je ispala relativno rano na Australijan openu ona je u fenomenalnoj formi. Do tog poraza u Melburnu ona je bila u nizu od tri titule. Ovi uslovi odgovaraju njenoj napadačkoj igri, a ako je bude išao servis ko god bude igrao protiv nje neće se naigrati tenisa.

WTA Tajpej:

Slično kao i turnir u Sankt Peterburgu i ovaj turnir je mlad, a ovo je njegovo drugo izdanje. Ni približno nije jak kao onaj u Rusiji, ali je vrlo izjednačen, i upravo ta izjednačenost će mnogim igračicama poslužiti da uđu u pravu formu. Što se uslova tiče oni su isti kao na turniru  u Sankt Peterburgu.

Najzvučnija imena koja će igrati ovde su:
Šuai Peng, Eženi Bušar, Timea Baboš, Sabina Lisicki i još mnoge.

Igračice na koje treba obratiti pažnju su:

1) Šuai Peng

Peng je ovde prvi nosilac, igra pred svojim navijačima i sigurno će želeti da se pokaže u što boljem izdanju. Pored patriotskih razloga Šuai Peng „mora“ dobro da odigra iz razloga što brani finale iz prethodne sezone. Od nje je bila bolja Elina Svitolina tako da sigurno ima motiva da dođe do titule.

2) Julija Punticeva

Punticeva je prošle sezone igrala finale u Sankt Peterburgu
u kom je poražena od Kristine Mladenović. Te poene će braniti ovde i može se reći da je uradila pravu stvar, jer je ovde konkurencija dosta slabija.

Zanimljiva stvar u vezi ovog turnira je ta što će turnir dobiti novog šampiona, jer Elina Svitolina neće braniti titulu koju je osvojila prošle sezone. Turnir se igra za nagradni fond od 226 750 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje