subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave za WTA turnire u Dubaiju i Budimpešti.

Teniska sezona postaje sve intenzivnija, a dame će ove nedelje igrati u dalekom Dubaiju i Budimpešti. Evo i kratkih najava.

WTA Dubai:

Govorili smo o tome koliko prebogati šeici vape za pažnjom pa ne žale novca da bi doveli najbolje tenisere i teniserke. Ovogodišnji  turnir u Dubaiju će biti jak, ali ne toliko koliko je bio onaj u Dohi koji se igrao prethodne nedelje. Na veliku žalost u poslednjem trenutku su otkazale velike igračice poput Karoline Woznjacki, Marije Šarapove, Simone Kalep i Medison Kiz.

No, i bez njih turnir je vrlo moćan i biće vrlo zanimljivo videti ko će osvojiti trofej u ovako moćnoj konkurenciji.

Pre svega napomenuli bismo da se igra na otvorenom i na brzom betonu. Klima je kao što znate vrlo prijatna za igru pa vremenskih problema neće biti.

Titulu brani Karolina Woznjacki, ali kao što smo već napomenuli nje neće biti, pa će Dubai  dobiti novu šampionuku.

Od najzvučnijih imena na turniru će nastupiti: Elina Svitolina koja je i prvi nosilac, Karolina Pliškova, Jelena Oštapenko, Garbinje Muguruza, Petra Kvitova i još mnoge.

Od igračica na koji bismo vam skrenuli pažnju su:

1) Elina Svitolina koja je prošle sezone igrala finale što znači da brani veliki broj poena. Igra solidno i svakako treba obratiti pažnju na nju.

2)Petra Kvitova je igračica koja igra najbolje u ovom trenutku. Osvojila je dva turnira u nizu tako da obratite pažnju na nju i ne zalećite se ,jer realno je očekivati da će rano ispasti ovde zbog mnogo sati provedenih na terenu u prethodnih nekoliko nedelja. Kvote kontra Kvitove će sigurno biti velike.

Turnir se igra za nagradni fond od 2 000 000 dolara.

WTA Budimpešta:

Turnir u Budimpešti je mlad turnir, a njemu će ovo biti drugo izdanje. Ni približno nije jak kao onaj u Dubaiju, ali vrlo je ujednačen.
Uslovi su dvoranski sa betonskom podlogom koja je vrlo brza.
Titulu je prošle sezone osvojila domaća igračica Timea Baboš.

Najzvučnija imena koja će igrati ove nedelje u Budimpešti su:
Dominika Cibulkova koja je prvi nosilac, Timea Baboš i Sabine Lisicki.

Ovaj turnir nema bogatu istoriju pa ne možemo sad konkretno da kažemo na koga treba obratiti pažnju. Ipak, ako se gledaju bodovi koji treba da se odbrane svakako treba obratiti na Baboš, jer brani titiulu i poene, a i domaća je igračica.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje