nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA tip: Igrač u poslednjih 14 duela, samo 1x prešao marginu!

U 4:30 posle ponoći sastaće se u Staples centru ekipe LA Clippersa i Portland Trailblaizersa.

U ovom trenutnku Clippersi imaju omer 17-6 i treći su na Zapadu, dok je ekipa Trailblaizersa na 8. mestu koje vode u Plejof. Klub iz Los Anđelesa postavljen je kao favorit po kladionicama sa hendikepom od -9,5.

U ovom trenutku je poznato da u LAC neće biti Austin Riversa (PG; 8,4 poena), dok je Blake Griffin upitan za meč. U sastav ekipe se nakon 2 propuštena meča vraća Raymond Felton.

Vesti iz tabora Portlanda po pitanju zdravlja su sledeće: jedino je bivši igrač Clippersa – Al Farouq Aminu upitan za ovaj meč.

Na pozicijama plejmejkera bitku će voditi iskusni Chris Paul koji je drugi strelac ekipe sa 17,8 poena (najefikasniji je Griffin sa prosekom od 20,7pt). Sa druge strane će biti Damian Lillard, jedan od najpodcenjenijih igrača koji od prošle godine kada nije izabran među All-Star igrače ima fenomenalne brojke.

 

Međutim, uprkos 27,8 poena koliko beleži u dosadašnjoj sezoni, danas Lillard ide na jednog od njemu težih defanzivaca koji mu nikako ne leži. Naime CP3 i družina su limitirali Dame na samo 8 poena uz šut 1/10 (meč odigran 9.11.). Clippersi vrše presing rano već na polovini terena i izgleda da je Doc Rivers pronašao dobitnu formulu kako zaustaviti prvu opciju Portlanda.

U 14 duela koliko su odigrali Lillard i Paul u regularnoj sezoni od 2012. godine do danas, prva opcija Portlanda samo jednom je prešla marginu od 27,5 koliko su danas zadale kladionice. To je bilo upravo na startu ove sezone kada je meč igran u Moda centru, a Lillard postigao 29 poena uz šut 11 od 24.

U ostalih 13 duela Lillard je na proseku od 16,8 poena uz 15,3 uzeta šuta. Dame ove sezone uzima 19,5 šuteva i gotovo 3 bacanja više u odnosu na dosadašnju karijeru.

Da li će ga Chris Paul limitirati na proseke kakve je imao u dosadašnjim duelima, ili će Lillard eksplodirati?

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje