sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nedovoljni Urugvaj protiv moćne Gane

Gotovo smo sigurni da se sećate 2010. godine i načina na koji je tada Gana ispala od Urugvaja, gde je Luis Suarez rukom odbranio svoj gol, nakon čega je Gana promašila penal, i nije prošla u narednu fazu takmičenja.

Ove godine, Gana je već u prvom poluvremenu imala priliku da sa penala povede, ali je Andre Ayew dosta neubedljivo šutirao, a golman Nacionala, Sergio Rochet, uspeo je da mu odbrani šut. Nakon šuta Luisa Suareza, na odbitak naleteo je Giorgian de Arrascaeta i uspeo da postigne gol za 1:0. Isti igrač postigao je i gol za 2:0, i tada je sve delovalo sjajno za Urugvaj. Portugal vodi 1:0, Urugvaj vodi 2:0, sve ide po planu.

Međutim, fudbal je sve, samo ne monotona i očekivana igra, a to se pokazalo još jednom, juče. Gana je u drugom poluvremenu pritiskala, imala svoje prilike, ali ih nije hteo gol. Pokušali su Urugvajci u nekoliko navrata da „izvuku“ i penal od sudije, ali bez uspeha. Na kraju, ono što im nije odgovaralo, uspelo je da se dogodi. Južna Koreja je u nadokadni meča okrenula rezultat i pobedila Portugal, došla do tri boda i izjednačila se sa Urugvajem. U teoriji, da je Urugvaj dao još jedan gol Gani, prošao bi zbog bolje gol razlike, a ovako, moraju da pakuju kofere i vrate se kući. Dakle, 2010. su poslali Ganu kući, a sada je Gana uspela da pošalje njih kući, ili je to uradila Južna Koreja, procenite sami.


Slika: Printscreen (YouTube)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje